kategoria: A1200
[#1] Problem z wyświetlaniem obrazu RGB -SCART
Ma ktoś może pojęcie co może być przyczyną zmiennej jasności obrazu na ekranie?

Tłumacze dokładniej - jako że stara płyta jest na razie w zawieszeniu między zgonem a życiem, zamówiłem sobie do siebie druga płytę a1200 - płyta do mnie dotarła z już wymienionymi kondensatorami, wszystko podpiąłem skreciłem i podłączyłem do LCD kablem RGB-SCART.

Objaw jaki mam na ekranie polega na tym że obraz stopniowo od lewej do prawej krawędzi rozjaśnia się - czyli im bliżej prawej jest jaśniejszy im bliżej lewej jest ciemniejszy. Niezależnie od wyświetlanych kolorów.

DLa pewności podpiąłem moją starą płytę i obraz na ekranie jest wyświetlany równomiernie

Co to może być?

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2015 14:18:36 przez player_sct
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem