kategoria: Sprzęt
[#1] TV CRT i overscan
Panowie!
Z głupia wpadł mi w ręce 14' TV SONY na płaskim Trinitornie. Obraz i kolory bajka jak to w CRT, ale denerwuje mnie trochę overscan. Oczywiście nie problem z jego ustawieniem, ale jak go ustawić aby w gierkach i demach mieć wyśrodkowany obraz i w miarę możliwości jak najmniejsze ramki.
Początkowo ustawiłem TV do standardowych 640x256 ale szybko okazało się że cześć gierek otwiera się z overscanem i TV obcina część obrazu. Maksymalne co mogę ustawić w trybie serwisowym to 684x283 ale wtedy już gierki mają przesunięcie lewo-prawo i paskudną większą lub mniejszą ramkę.
Czy jest jakaś nazwijmy to standardowa rozdziałka, powyżej której ekrany gierek/dem zazwyczaj nie są otwierane? Wiem marudzę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem