[#1] SCSI oraz Amiga CDTV
Po kilku latach poszukiwań udało mi się zakupić kontroler SCSI TOMS do CDTV (uszkodzony włacznik - czy dysk jest aktywny jak jest niezwarty włacznik czy raczej nieaktywny?).
Proszę o pomoc jak mam podłaczyć dysk SCSI do kontrolera TOMS.
Kupiłem dysk SAMSUNG SCSI 4.3 GB (poniżej zdjecie) i chcę go podpiąć do kontrolera SCSI TOMS. Do której wtycznki mam podpiąć dysk? Dysk jest ustawiony jako DEFAULT na zworkach tak jak widać na załaczonym zdjeciu. Pytanie następne brzmi - co dalej jak to wszystko zepne do kupy? Jakiś dysk instalacyjny? Jaki? Gdzie go dostać?
Amiga ma także ROM 3.0 lub 3.1 oraz rozszerzenie ELBOX 4 lub 8 MB. Czy dysk nie bedzie z tym kolidował?
Dzięki za odpowiedzi

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem