kategoria: A1200
[#1] Amiga 1200 PCB REV 1A
Witam.

Drodzy forumowicze stałem się posiadaczem drugiej A1200 :) Od pewnego czasu posiadam wersję z PCB 1D1 i jak na razie działa super.
Kupując kolejną Amigę kierowałem się tym aby było w niej jak najmniej ingerencji.
Zakupiona posiadała plombę i nie była rozkręcana. Oczywiście musiałem dokonać otwarcia z obawy o kondensatory i to był strzał w 10. Jeden wylany oraz drobna wilgoć na nóżkach scalaka przy FDD. Tak więc wszystko jest w trakcie przygotowania ( kurz zapakowany do woreczka strunowego ).
Obecna Amiga posiada PCB REV 1A wiec fajnie bo to jedna z pierwszych płyt datowana na 9240.
Moje pytanie jest następujące: Jakie macie doświadczenia z tą wersją płyty ( karty turbo, Fast RAM) Czy wskazane są jakieś modyfikacje ?? typu rezystory w torze audio itp.

zdjecie pcb
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem