[#1] Afa_OS 3.96
Zainstalowalem sobie ten "pakiet" i komp (UAE) wstaje... ale gdy chce zmienic czcinki systemowe...zaczyna sie problem... czcionki SAME zmieniaja rozmiar , po kazdym klikniecu na okna, program, czcionki sie POWIEKSZAJA . (Serio), po 5 minutach klikania, skocze z oknem np. komunikatu na caly ekran bo mi 40 wchodza . Wyglada pieknie bo zabkow nie ma ale uzytecznosc ZEROWA.

Czy ktos zainstalowal ten pakiet? Moze sa inne... do ikon PNG i wygladzania krawedzi... nie rozumiem problemu... nie zapisuje preferencji?

Kreciu,

PS. Przynajmniej teraz wiem ze moge WB ustawic z czcionkami 40 w rozdzialce 1440x900 i nic sie nie skaszaniu, sprobojcie to zrobic z XP... , ale z drguje strony rozmiar utrzymuje ;)
[#2] Re: Afa_OS 3.96

@Krecik, post #1

BLAGA o POMOC. Czcionki wygladaja pieknie, ale mi rosna!! I nie mam pojecia co z tym zrobic...

Dzieki...

Kreciu
[#3] Re: Afa_OS 3.96

@Krecik, post #2

Prościej będzie skorzystać z AmigaSYS lub z AmiKIT. Afa_OS działa tam z kopa.

Ostatnia modyfikacja: 28.10.07 00:00
[#4] Re: Afa_OS 3.96

@Korni, post #3

Masza racje... ale ja nie lubie "pakietow" lubie wiedziec dlaczego cos dziala :).

Zreszta bawie sie w UAE do momentu jak moja O40 i Medek znajdza pocieszenie w nowej obudowie (btw. sam ja robie;) ) a nie ma ochoty czekac pol roku zeby tam to zainstalowac :).

Moze ktos mnie oswiecic?

Teraz jak odinstalowalem, to juz mi czcionki zmienia poprawnie... i zapisuje wielkosc... nie rozumiem :(.

Kreciu

Ps. Tylko wyglda ochydnie, tzn. tak jak zawsze :P
[#5] Re: Afa_OS 3.96

@Krecik, post #4

Poszlo, mcp cos sie klocil :).

Pieknie to wyglada :)

Kreciu

Mam kolejny pytanie... :D.

Nie wiem jak zobaczyc i podmienic ikony PNG... tzn. widze ikonki w katologu (cool!! ;) ). Ale za nic nie wiem jak sie ikonki podmienia... zapomnialem ...

Kreciu

Ps. Tak pytanie lamera, jak zmienic ikone... ok, racja
[#6] Re: Afa_OS 3.96

@Krecik, post #5

Aby zobaczyć ikony PNG musisz mieć zainstalowane PowerIcons.

Pytania o zmianę ikony nie rozumiem. Nadgrywasz inną z tą samą nazwą. W czym problem, ekspercie? No chyba, że chcesz ją wyedytować. To już inna para kaloszy, ale nie oznacza tego samego co "zmiana ikony".

[#7] Re: Afa_OS 3.96

@mailman, post #6

Chyba chodzi o to jak ikonką png (którą już widać) zastąpić starą ikonkę.
Jeżeli tak to najpościej przegrać tę ikonę do RAMu, zmienić jej nazwę na taką samą, którą ma zastąpić i potem przenieść w miejsce docelowe.
[#8] Re: Afa_OS 3.96

@mailman, post #6

Dzieki ale juz nie musze instalowac PowerIcons gdyz Afa_OS dziala znakomicie :) i jednoczesnie robi wygladzanie czcionek :), wyglada super. Screene przesle jak troche jeszcze podrasuje i uda mi sie odpalic Birdie... ale to w innym temacie morduje.

Tylko wywalilem na jakis czas MCP, bo cos tam sie gryzie, ale jak znajde co to podam OK

Z tego co sie wyczytalem 030 ludziom wystarcza, byle zeby byla karta graficzna :). Jak mowie z czasem zobacze na 040 jak to pojdzie ;).

Musze powiedziec ze OS3.9 (i zapewne 3.5) wygladaja SUPER po zainstalowaniu KILKU lat. I to wcale nie tak wiele.

Kreciu,
[#9] Re: Afa_OS 3.96

@Krecik, post #8

Ten fakt, ze birdie wymaga karty GFX to mit i mozna go miedzy bajki wlozyc.
Uzywalem caly czas w/w program na samej 040/40 w Multiscanie i smigalo.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem