kategorie: A600, Karty CF
[#1] Objawy padającej karty compact flash
Mam taki adapter kart CF https://programatory.archi-tech.com.pl/pl/p/Wewnetrzny-adapter-kart-CF2IDE-Amiga/163. Jak się nie wsadzi do niego karty, a adapter jest podłączony w Amidze to po włączeniu Amigi po prostu jest czarny ekran.

Dziś odpalam Amigę, adapter w Amidze, karta CF w adapterze i mam czarny ekran, nic się nie dzieje jakbym karty nie wsadził. Wyłączam Amigę, otwieram, wyciągam kartę, oglądam, wsadzam, działa. System wystartował. Poużywałem Amigi gdzieś z 1h i podczas uruchamiania jakiegoś programu system się zawiesił. Reset i znów czarny ekran. Wyłączam, włączam jeszcze raz Amigę, system próbuje wystartować, ale ląduję w konsoli z błędem, że można znaleźć programu Version, który jest wykorzystywany w Startup-Sequence. Nie ma również innych programów jak dir, list, Ed. W systemie mam zainstalowane ZSH więc odpaliłem go i działał dzięki czemu mogłem poruszać się w systemie i listować pliki, bo ZSH używa jakiegoś swojego polecenia list (zapewne wbudowane w Shella). Brakuje mi wielu poleceń systemowych z C:, widzę tylko inne niesystemowe programy zainstalowane w C:. W innych katalogach wydaje mi się, że nie brakuje plików na pierwszy rzut oka.

Jakie są objawy padającej karty CF Czy tak to wygląda jak pada CFka

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2026 00:14:39 przez QkiZ
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem