[#1]
Objawy padającej karty compact flash
Mam taki adapter kart CF
https://programatory.archi-tech.com.pl/pl/p/Wewnetrzny-adapter-kart-CF2IDE-Amiga/163. Jak się nie wsadzi do niego karty, a adapter jest podłączony w Amidze to po włączeniu Amigi po prostu jest czarny ekran.
Dziś odpalam Amigę, adapter w Amidze, karta CF w adapterze i mam czarny ekran, nic się nie dzieje jakbym karty nie wsadził. Wyłączam Amigę, otwieram, wyciągam kartę, oglądam, wsadzam, działa. System wystartował. Poużywałem Amigi gdzieś z 1h i podczas uruchamiania jakiegoś programu system się zawiesił. Reset i znów czarny ekran. Wyłączam, włączam jeszcze raz Amigę, system próbuje wystartować, ale ląduję w konsoli z błędem, że można znaleźć programu Version, który jest wykorzystywany w Startup-Sequence. Nie ma również innych programów jak dir, list, Ed. W systemie mam zainstalowane ZSH więc odpaliłem go i działał dzięki czemu mogłem poruszać się w systemie i listować pliki, bo ZSH używa jakiegoś swojego polecenia list (zapewne wbudowane w Shella). Brakuje mi wielu poleceń systemowych z C:, widzę tylko inne niesystemowe programy zainstalowane w C:. W innych katalogach wydaje mi się, że nie brakuje plików na pierwszy rzut oka.
Jakie są objawy padającej karty CF

Czy tak to wygląda jak pada CFka
Ostatnia aktualizacja: 03.10.2026 00:14:39 przez QkiZ