[#1] AOS 3.9 i 2-stanowe ikony PNG
Taki mały eksperyment.
Pewnie odkrywam koło na nowo i AOS 3.9 potrafi jednak obsłużyć ikony PNG - ale wydaje mi się, że jednak AOS 3.9 potrafi obsłużyć jedynie jednostanowe (nieanimowane) ikony png.
Próbuję to obejść tak, by jednostanowa ikona po kliknięciu wyglądała, jakby jednak była animowana (chociaż na razie efekt jest bardzo anemiczny). Poniżej jedna, przykładowa ikonka.

http://www.apc74.ppa.pl/T/ChangeIt.info.lha

Powiedzcie - po kliknięciu logos się przesuwa, czy nie?

[#2] Re: AOS 3.9 i 2-stanowe ikony PNG

@APC74, post #1

APC74 napisał(a):

> Taki mały eksperyment.
> Pewnie odkrywam koło na nowo i AOS 3.9 potrafi jednak obsłużyć
> ikony PNG

AmigaOS 3.9 z icon.library w wersji 45.1 nie potrafi obsłużyć ikon PNG.

> Powiedzcie - po kliknięciu logos się przesuwa, czy nie?

U mnie system ikony nie widzi. Jaką masz wersję icon.library?
[#3] Re: AOS 3.9 i 2-stanowe ikony PNG

@kmilota, post #2

AmigaOS 3.9 z icon.library w wersji 45.1 nie potrafi obsłużyć ikon PNG.

Goły faktycznie nie obsługuje, ale znam 2 sposoby na dodanie obsługi (jednostanowych) ikon PNG. PowerIcons (na Aminecie), który jakoś jest u mnie wiechliwy (często wieszał mi się system, gdy grzebałem w ikonach, w trakcie zapisywania zmian bitów protekcji, stosu itd.), no i port z AROSA Afa_OS, którego używam od niedawna.

Jaką masz wersję icon.library?

53.4 (24.01.06)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem