[#31] Re: Delfina A1200 Problem

@Norbert, post #30

Ok. A czy jest możliwość zmuszenia demek pisanych pod PPC do korzystania z delfiny a nie z mpega.library?

[#32] Re: Delfina A1200 Problem

@Daclaw, post #24

Cześć

Likwidując ekran, zlikwidowałeś pętlę masy.
Czasami w celu likwidacji zakłóceń stosuje się kable chinch które mają specyficzną budowę. Kabel ma nie ekran i żyłę sygnałową ale dwie żyły i ekran. Kabel do przesyłania sygnału robi się tak: Wtyczka podłączana do wzmacniacza ma podłączony ekran i jedną żyłę do masy a drugą żyłę do złącza sygnałowego, we wtyczce podłączanej do np. wyjść audio Amigi nie ma podłączonego ekranu do masy ale pdłączona jest jedna żyła do sygnału a druga do masy. Zakłócenia zbiera wtedy układ wejściowy wzmacniacza.

[#33] Re: Delfina A1200 Problem

@Dziadziomiecio, post #28

Niczego nie dopasowywałem - wiesz, podłączam sprzęt, kable i albo jest OK (Delfina Lite na ZorroIII), albo słyszę te szumy (Delfina Flipper pod X-Surfa). Nie jestem elektronikiem, nie znam sięna tym, nie mam żadnych mierników itp. Co musiałbym zrobić aby te szumy zlikwidować (jaśniej poproszę)?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem