[#1] Fast- Ata vs. CD-ROM
Dlaczego po zainstalowaniu w A 1200 Fast - Ata "gryzie się z CD- ROMem (pojawia się komunikat o poprawnym zainstalowaniu CD, lecz CD-ROM nie startuje absolutnie żadnej płyty :(
Pytanie brzmi :
W czym może być problem ?
pzdr.
Fazi
[#2] Re: Fast- Ata vs. CD-ROM

@Fazi, post #1

Niewlasciwie ustawiony UNIT dla cdromu
[#3] Re: Fast- Ata vs. CD-ROM

@Fazi, post #1

a moze niewlasciwe urzadzenie w tym przypadku najlepiej uzyc scsi.device
[#4] Re: Fast- Ata vs. CD-ROM

@Fazi, post #1

Witam!
Dopiero dziś wszedłem na forum i przeczytałem Twój post. Ciekaw jestem, czy udało Ci się naprawić ten problem. Nie bardzo wierzę w niewłaściwy unit lub sterownik, bo fastata sama to konfiguruje przy instalacji oprogramowania!
[#5] Re: Fast- Ata vs. CD-ROM

@Kitech, post #4

Ja musialem recznie wpisac Unity i recznie wrzucic do L: AllegroCDFS, poniewaz Installer cos mieszal (a o ile pamietam to nie pytal sie na ktorym Unitach sa napedy CD).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem