[#31] Re: Jak rozbudować gołą A2000 rev 6.0

@xtro, post #30

Ha!
No to ja mojemu braciszkowi (zawodowy, profesjonalny grafik komputerowy, webmaster, poligraf et cetera, fanatyczny wyznawca Makówki, niechętny Amidze od zawsze, bo to "maszynka do grania w cienkie gry") wyciąłem numer.
Zaraziłem jego syna Amigą:D
I tak zupełnie serio mówiąc - to pozytywne "zarażenie". Bratanek się początkowo bawił grami, a po pewnym czasie zaczął kombinować z systemem (ma A1200 z 8 mega ram i małym HD).
No i pewne jest, że te zabawy fajnie mu zaprocentują. Bo w WB 3.0 pokombinuje sobie tak, jakby nigdy nie pokombinował w Windowsie czy Linuksie. Uczy się gmerać w startup-sequence, kreatywnie, otwarcie podchodzi do systemu operacyjnego. Nie ogranicza się do "włącz i wyłącz".
Przechlapał sobie u "pani od informatyki". Bo jak (jest w pierwszej klasie podstawówki) pani zaczęła tłumaczyć, do czego służy mysz, a do czego klawiatura, to zasnął na lekcji. A obudzony wygłosił wiekopomny tekst: "Jak pani chce, to mogę pokazać, jak się instaluje Windows. Ale Windows jest do bani, ja mam Amigę, ona jest NAJLEPSZA" :D:D:D

Z szacunkiem
Des
Ps. Amiga ze swoim systemem operacyjnym jest idealnym "komputerem pierwszego kontaktu" dla dzieciaka, który ma ciągotki informatyczne i chce czegoś więcej, niż tylko grać albo uczyć się obsługi MS Office.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem