[#31] Re: Która karta gfx do A4000

@alekc, post #26

Na początku miałem CV64 wraz z CSPPC w mojej A4000, Ale od kiedy pojawiła się Mediator, to w moim zestawie jest VooDoo3 3000. I nie narzekam.
[#32] Re: Która karta gfx do A4000

@stachu100, post #11

Film z działania tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=s00Ip6p7QZg
Ładnie hula. OK
[#33] Re: Która karta gfx do A4000

@alekc, post #1

Zastanów się, czego bardziej potrzebujesz: akceleracji 3D czy AGi.

Picasso IV to ewidentnie najlepsza karta, jaka powstała pod Zorro, a CVPPC to najlepsza karta dedykowana Amidze w ogóle. Pierwsza posiada sprzętowy flicker-fixer, co rozwiązuje raz na zawsze problem natywnych trybów. Druga ma 3D. Pytanie, czy dla kilku dostępnych dla Amigi gier, potrafiących z tego skorzystać, warto kruszyć kopie. Przy mocy obliczeniowej CSPPC taki Quake w opcji software-render jest przecież niczego sobie. Poza tym CVPPC ma jeszcze dwie wady: 1) wypada rozważyć jakieś chłodzenie Permedii. 2) Kartę się dziwnie instaluje, dlatego gniazdo monitorowe połączone jest z kartą kabelkiem, a to jest częsta przyczyna pogorszenia jakości obrazu.

Sprzętowo-programowa emulacja natywnych trybów, oferowana przez CVPPC, nadaje się tylko na potrzeby boot menu i CLI.

Ja bym Picasso wybrał.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem