[#1] Sterownik HighDensity.lha
Witam
Przeszukując net znalazłem artykuł z gazety w ACS 6/1998 na str.38/39.
W którym poruszony temat sterownika HighDensity.lha który "umożliwia wykorzystanie pecetowej stacji na zwykłej A1200 do obsługi "gęstych" dykietek". Nie mogłem go znaleźć na Aminecie.
Czy jest to możliwe?
Czy to nie jest jakiś pic na wodę?
[#2] Re: Sterownik HighDensity.lha

@Dark_luke, post #1

Przeczytaj jeszcze raz ale uważnie, sterownik nie umożliwia czytania ani zapisu dyskietek sformatowanych na 1,44 ani 1,76 tzw gęstych.
To tylko taka ciekawostka przyrodnicza, patrząc na rok produkcji przegrała na starcie z twardymi dyskami i napędami CD.

Pozdrawiam
[#3] Re: Sterownik HighDensity.lha

@Dark_luke, post #1

[#4] Re: Sterownik HighDensity.lha

@APC74, post #3

No właśnie było HighDensity.lha a jest Hidensity.lha.
I dlatego nie dało się wyszukać. Dzięki.
A testowałeś?
[#5] Re: Sterownik HighDensity.lha

@RadoslawF, post #2

Pisze tylko że potrafi formatować dyskietki 1.56MB. Ale nie ma tam wzmianki o zapisie i odczycie. Korzystałeś może z niego? Bo nie ma tam żadnych informacji.
[#6] Re: Sterownik HighDensity.lha

@Dark_luke, post #5

Jeśli potrafi formatować to potrafi i zapisać, a jeśli zapisze to powinien i przeczytać.
Nie testowałem, miałem Amigę od Commodore z normalna stacją ale nie pamiętam aby posiadacze sprzętów od Escomu masowo używali tego wynalazku.
Dyskietka służyła do wymiany danych, po co ją formatować w sposób uniemożliwiający jej odczyt na większości Amig.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem