[#1]
AExporer i prędkość przesyłu.
Witam.
Widzę, że na forum było kilka tematów związanych z AExplorerem, jednak głównie chodziło o problem z nawiązaniem połączenia.
Wczoraj przyszła paczuszka z przewodem i AExplorerem. Kiedyś już posiadałem podobny zestaw, ale sprzedałem z A1200 chłopaczynie z eFUNZINE wraz z tymże przewodem.
Wieczorem podłączyłem moją CD32 8MB z PC'tem Compaq w sypialni no i niby wszystko jest ok, ale rozczarowała mnie prędkość przesyłu. Mam wrażenie, że na A1200 z 2MB i PC z biura było zdecydowanie szybciej. Wtedy między "stuknięciami" był odstęp m.w. sekundowy, a teraz jest to jakieś 3 sekundy.
Z miejsca prosiłbym natrętnych nienawistników CD32, żeby nie wytykali mi teraz, że A1200 jest lepsza :> Proszę o konkretne przykłady posiadaczy takich zestawów na jakich maksymalnych prędkościach portu COM i ustawieniu w AExplorerze chodzi wam bez problemu i nawiązuje połaczenie.
U mnie mogę ustawić sobie praktycznie maksymalnie port COM, ale w AExplorerze połączenie nawiązywane jest maksymalnie przy 19200.
Nie pamiętam jakie ustawienia były na poprzedniej konfiguracji, ale sprzedawca przewodu twierdzi, że powinno chodzić na 38400.
Czekam zatem na wasze dane.
pozdrawiam