[#1] Przyjaciółka odmówiła współpracy...
Witam wszystkich.
Po dłuższej przerwie (praca za granicą) powróciłem do domu i niestety zastałem moją amisie w strasznym stanie :(
Monitor działa - podłączyłem do maczka.
Płyta główna po przeglądnięciu jest nie do uratowania.
Poszukuje dobrej duszy z trójmiasta która pomoże mi sprawdzić czy jeszcze działają FastATA oraz 2 karty turbo - Elbox 030/40 i Apollo 040/40.
Mam nadzieję że uda sie jakoś dogadać na spodkanie i sprawdzenie lub przekazanie sprzętu do sprawdzenia.

Licze na pozytywne odpowiedzi :)

[#2] Re: Przyjaciółka odmówiła współpracy...

@Thaddeus, post #1

Dlaczego pogrzebałeś płyte, nigdy nie mów nigdy. Co się z nią stało? Zapodaj fotke, zawsze można coś polutować, wyczyścić, ten sprzęt trzeba ratować za wszelką cenę. Niestety jestem spod Wrocławia, więc nie pomoge w testach, ale poszukaj tu http://www.paubase.ppa.pl/

[#3] Re: Przyjaciółka odmówiła współpracy...

@BananB, post #2

Niestety płyta deinitywnie na złom :(
Podczas mojej nieobecności amiga została czymś zalana. Niestety gdy po włączeniu nie zadziałała zmieniłem turbosia z apolla na elboxa - myślałem ze w tym tkwił problem. Po oczyszczeniu widać na płycie są poprzerywane ścieżki oraz zeszła warstwa ochronna laminatu - kolega który zajmuje sie zawodowo naprawą elektroniki powiedział, że można by to odzyskać "na pająka", ale nie ma pewności czy bedzie działać.
Całe szczęście, że miałem fastate na podstawkach i nie została zalana oraz nie doszło do złącza karty turbo.
Karta sieciowa juz zezłomowana, ale na szczęście mam jeszcze 2 inne.
Więc pozostaje mi sprawdzić tylko czy pozostałe rzeczy nie są uszkodzone i kupić nową tysiącdwusetke.

[#4] Re: Przyjaciółka odmówiła współpracy...

@Thaddeus, post #3

patrze na twoje obrazki ..i podpis pasuje adekwatnie do sytuacji

http://www.ppa.pl/anarchy.online.i.amiga,1551;graffiti.html

Ostatnia modyfikacja: 29.04.2011 10:53:48
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem