[#1] A600HD instalacja Workbench 2.1
Witam
do mojej A600 przełożyłem dysk 85MB z A1200 (na dysku był zainstalowany WB 3.1 i podzielony na 2 partycje)
Po wmontowaniu dysku do A600 nie wchodzi do WB (nie dziwi nic gdyż WB 3.1 potrzebuje kick startu 3.0/3.1)
Odpaliłem amige z dyskietki WB 2.1 Install i po wejściu w HDToolBox skasowałem wszystkie ustawienia z menu "Change drive type", ustawiłem na nowo (Define new drive type, dalej Read Configuration from drive wszystko zczytał, założyłem partycje domyślne (2x40mb) lecz po restarcie widział tylko drugą partycję.
Podczas procesu instalacji pokazuje sie komunikat iż "Not a DOS disk in device MDH0.
O co tu chodzi? Pomocy!
Ponizej screenshoty:
ScreenShoty
[#2] Re: A600HD instalacja Workbench 2.1

@cj grass, post #1

A może by tak format tej partycji z poziomu WB wykonać. Myślę, że to by pomogło.

[#3] Re: A600HD instalacja Workbench 2.1

@binmoder, post #2

Najciemniej pod latarnią :) po formacie oczywiście działą.
Musiałem odpalić WB 2.1 z oryginalnej dyskietki, format dysku i teraz jest elegancko :)
Jeszcze pytanie o system plików jaki używać przy A600 - FFS czy OFS?
[#4] Re: A600HD instalacja Workbench 2.1

@cj grass, post #3

FFS

[#5] Re: A600HD instalacja Workbench 2.1

@cj grass, post #3

jak sama nazwa wskazuje FFS :)

[#6] Re: A600HD instalacja Workbench 2.1

@Skiba, post #5

i wszystko jasne :) dzięki za odpowiedź
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem