[#1] Problemy z Amplifier'em i odtwarzaniem CD-Audio.
Witam!!!

Od jakiegos czasu nie zadawalem pytan, ale nadeszla pora.
Po krotkim czasie unowoczesnilem swoja A1200 i konfiguracja wyglada nastepujaco:

ROM 3.1(40.68) [ w kosciach], Mainboard 1D4, CD 36x, HDD 3,2 GB, FDD 1,76 MB, Apollo 1240/40 MHz, 8 MB RAM i sloty ZORRO II, a system AmigaOS 3.9.

I mam pewien problem. Mianowicie jak skonfigurowac Amplifiera aby odtwarzal MP3 i CD-Audio, oraz Playera do odtwarzania CD-Audio?

Jak wsadze plyte Audio to pokazuje ja jako CDDA, ale Player ani Amplifier niechca jej czytac.
Nie wiem moze trzeba cos przekonfigurowac?!

Pomozcie

Jastus

PS.:
Jaka karta graficzna jest dobra do slotow ZORRO II, jesli mam Apollo 1240/40 i ROM 3.1?
[#2] Re: Problemy z Amplifier'em i odtwarzaniem CD-Audio.

@Jastus, post #1

Prawdę mówiąc to Amplifier z OS3.9 zawsze mi wiesza system i nie wiem dlaczego. A poza tym to do CDDA jest Play CD a do MP3 AmigAmp. Ale na 040 to sobie nie bardzo posłuchasz MP3. Oczywiście w dobrej jakości

[#3] Re: Problemy z Amplifier'em i odtwarzaniem CD-Audio.

@Jastus, post #1

O ile wiem to Amplifier nie obsluguje jeszcze audiotrackow. Odtwarza narazie tylko mp3, aiff, i wave. Cos w dokumentacji jest wpomniane ze w przyszlosci ma obslugiwac raw, ale dlugo nie wyszla nowa wersja. Uzywam czasami niezarejestrowanej 2.21. Jest dosc stabilna. Co do odtwarzania plyt muzycznych polecam OptyCDPlayera v1.8 (jest tez v.2.1). dodatkowo mozna za pomoca niego "sciagnac" audiotracka do wave lub aiffa.
[#4] Re: Problemy z Amplifier'em i odtwarzaniem CD-Audio.

@Jastus, post #1

W zasadzie jedyna alternatywa jest CV64/3D....
[#5] Re: Problemy z Amplifier'em i odtwarzaniem CD-Audio.

@Brodek, post #4

Hmmm...co ma karta graficzna do Amplifiera i audiotrackow? :)
[#6] Re: Problemy z Amplifier'em i odtwarzaniem CD-Audio.

@Andrzej Drozd, post #5

to do tego na samym dole bylo :)
[#7] Re: Problemy z Amplifier'em i odtwarzaniem CD-Audio.

@Jastus, post #1

Zamiast kombinowac, zainstaluj sobie Songplayera.
Jest bezplatny, obsluguje cdda i mp3,
posiada tez regulacje barwy dzwieku.
Szukasz czegos wiecej?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem