1. Jak domyślnie mogę ustawić, aby wszystkie okna w ambiencie otwierały się z parametrem "lista+wszystkie pliki"?
2. Jak mogę włączyć opcję przesuwania okien poza ekran?
3. Jak mogę włączyć opcję "łamanie zdań" w systemowym ED?
4. Czy muszę konwertować polskie znaki, żeby przenosić dokumenty napisane w ED na Notepada z windowsa?
5. Dlaczego domyślnie ustawiona czcionka systemowa Bitstream vera sans niema polskich znaków?
Po zamienieniu czcionki Bitstream vera sans na Dejavu sans wszystko jest ok. Mam ustawione domyślnie ISO-8859-2.
6. Jakie mam ustawić parametry w configure filetype actions, aby po kliknięciu na ikonkę filmu odtworzył się MPlayer z filmem?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/cfdb782928601cbc.html
7. Dlaczego filmy odtwarzane z pendriva "skaczą" a po przekopiowaniu na HD chodzą płynnie?
Przecież to nie jest wina prędkości USB1.1 w efice.
8. Zainstalowałem Warp3dPPC4.2a przy próbie uruchomienia gry Wipeout2097demo pobranej z aminetu wyskakuje komunikat:
Failed to open Warp3DPPC.libraryV2 jeżeli to wina posiadana nowszych bibliotek to gdzie mogę znaleźć odpowiednie WarpPPC?
9. Czy w programie TVPaint 3.59 mogę jakoś ustawić wielopoziomowe UNDO?
10. Dlaczego podczas wczytywania TV Painta pojawia sie okno z ARexxem, że muszę zainstalować orygianalną rexxsyslib.library mimo posiadana takiej w katalogu libs?