Komentarze do artykułu: Primal Rage

[#1] Re: Primal Rage
I spoko. BTW okładka super.
[#2] Re: Primal Rage
Czyli jednak działa na ECS/OCS, jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy na emulatorze odpalić na konfiguracji A600 pomimo odczucia dziwnie małej liczby kolorów. Aż sobie niedługo sprawdzę na A600.
[#3] Re: Primal Rage

@rafgc, post #2

Kupilem orginal w doskonalym stanie (pudelko,dyskietki,instrukcja) pisze jak byk wymagania A1200

Sprobowalem uruchomic na A500 1 MB CHIP + 1.5 MB SLOW - zglasza komunikat ze gra wymaga 2 MB (na A600 1 MB CHIP + 1 MB FAST to samo) dopiero na A500+/600 2 MB CHIP gra odpala z dyskietek...nedzny frame rate na 68000 i napis na pudelku A1200 moze tlumac to ze konwersja zostala przeprowadzona z maszyny Arcade Atari GT o specyfikacji

Arcade system Atari GT System

CPU Motorola 68EC020 (@ 25 MHz)
[#4] Re: Primal Rage

@HOŁDYS, post #3

Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie, czy w amigowej wersji można odpalać ataki specjalne na joyu z jednym fire? Bo próbuję, próbuję i nic z tego. Wciśnięty fire + kombinacje. Zero reakcji. Na EAB trafiłem na wątek, w którym wspomniano, że ustawienie obsługi drugiego przycisku pozwala używać go do sekwencji specjalnych. Czy to oznacza, że jednoprzyciskowcy są tego pozbawieni i nie mają na to kompletnie żadnego sposobu, chociażby przez wciśnięcie jakiegoś klawisza etc.

https://eab.abime.net/showthread.php?t=105515

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2022 19:45:21 przez kempy
[#5] Re: Primal Rage
W recenzji powielony jest ten sam błąd co we wszystkich bazach danych, gromadzących informacje o grach. Czyli premiera w 1995 roku. Ostatnio gdy robiliśmy film o konwersjach gier z automatów w latach 80-tych jeden z widzów słusznie mi wytknął że pomineliśmy grę Commando uznając za jedną z baz danych że wyszła już w roku 1990, podczas gdy w rzeczywistości miałą swą premierę w roku 1989.

Robiąc research do konwersji z lat 90-tych postanowiłem więc, nieco bradziej się przyłożyć. No i recenzje amigowej wersji Promal Rage, nie tylko zresztą w polskiej prasie, ale i w zagranicznej, pojawiają się mniej więcej w połowie 1996r. Podczas gdy jeszcze w grudniu 1995 roku, bywały w amiprasie recenzje wersji preview. W połowie lat 90-tych na co raz bardziej chudym wynku amigowym, jest raczej niemożliwe aby praktycznie cała branża zwlekała z recką tej gry pół roku, jak i jest niemożliwe że ktoś w końcówce 1995 roku robił recenżję typu "praca w toku", mając możliwość zrecenzowania pełnoprawnego produktu.

Wniosek wersja amigowa wyszła w 1996r, będąc według mojej wiedzy prawdopodobnie ostatnią komercyjną konwersją z arcade w historii Amigi. To tyle względem tego drobnego szczegółu. Reszta artka jest ok.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem