[#1]
Okładki do CD z grami - skąd?
Witam, postanowiłem zrobić porządek z płytoteką tj. skompletować ładne okładki, powkładać w świeże pudełeczka i pięknie ustawić na półce gotowe do użycia (tak, wiem, esteta :D). No i.... pytanka:
1. Skąd można pobrać okładki do amigowych płytek, zarówno z grami jak i programami? Jest jakaś baza? Mam dużo udostępnionych za friko obrazów płytek które mógłbym wypalić a później popakować w pudełka z ładnymi okładeczkami ale no właśnie.. skąd?
2. Mam sporo płytek Amiga Future, ale tylko samych płytek. Czy ktoś posiada skany okładek i mógłby udostępnić? Jestem prenumeratorem AF i mam dostęp do części forum AF gdzie można pobierać okładki. Niestety są tam bodajże od nr. 50 a ja mam płytki jeszcze starsze, od nr. 30 zdaje się.
3. Czy znajdzie się jakaś dobra dusza z frontową okładka do Exodus: The Last War i zeskanuje mi ją? Posiadam oryginał ale brak mi frontu, mam za to tylną okładkę (tak teraz sprzedają).
4. I to samo ale w przypadku OS 3.9 i 4.0 - kupiłem w pewnym angielskim sklepie i brak okładek. Zeskanowałby ktoś / odsprzedał?
Co poradzicie w kwestii drukowania tych okładek żeby wyszło ładnie? Zwykły papier czy jakiś inny - mam "kombajn" na atrament, niby "photo" :)
Przepraszam jeśli zły dział i proszę o przeniesienie tam gdzie trzeba.
Serdecznosci
MS