[#1] AmiGG się nie loguje C.D.
Próbowałem zrobić tak jak MiniQ radził, tzn. wyłączyć w prefsach GG łączenie przez domyślne serwery i wpisać jeden z działających serwerów w ikonce, ale AmiGG dawało zawsze komunikat "address not found". Próbowałem kilka różnych serwerów - aktualnie działających.
Później zanawiasowałem wpisy w ikonce, [b]ale w prefsach nie włączyłem z powrotem logowania na domyślne serwery" i o dziwo AmiGG loguje mi się teraz błyskawicznie! :D
Ale jakiego serwera używa?
[#2] Re: AmiGG się nie loguje C.D.

@R-Tea, post #1

Wchodzisz do Wtyczki/Statystyka i widzisz :)
[#3] Re: AmiGG się nie loguje C.D.

@deez, post #2

Wczoraj zainstalowałem AmigaSYS4 z Workbenchem 3.0 na WinUAE. Przeglądarka chodzi, ale z Ami GG jest kłopot. Zainstalowałem, wpisałem dane, ale wywala błąd IP. Po sprawdzeniu które IP z którym portem działają (wylistowane na stronie www) wpisałem kilka dobrych IP, niestety w dalszym ciągu nie chce się połączyć.

Ktoś z was instalował już na WinUAE tego AmigaSYS4 wraz z WB 3.0 i Ami GG?

Widzę, że na chwilę jakby się logował (bo na drugim kompie wdzię na gg żony, że status się zmienia na zalogowany), ale po chwili wywala mi komunikat connection timeout ( 8 )

--
Dopóki jestem, wszystko jest możliwe.

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 21:08:04

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 21:08:24
[#4] Re: AmiGG się nie loguje C.D.

@Duracel, post #3

Mam ten sam problem z AmiGG... zauwazylem jednak ze Gadami nie ma zadnych problemow z polaczeniem sie z serwerem gadugadu...
[#5] Re: AmiGG się nie loguje C.D.

@R-Tea, post #1

Też mam problem z AmiGG, wpisałem swój numer, hasło i login a AmiGG: Not connect error 0, Gadami loguje sie bez problemu.

Podpowie coś ktoś
[#6] Re: AmiGG się nie loguje C.D.

@Mleko, post #5

Dołączam się do prośby o pomoc. Identyczny problem jest u mnie. Próbowałem już ustawiać samemu adresy IP serwerów, wyłączać logowanie do domyślnych serwerów, bawiłem się całymi prefsami + tooltypami. Error najczęsciej taki jak wyżej: Net connection error 0.

Ostatnia modyfikacja: 30.11.2009 20:18:51
[#7] Re: AmiGG się nie loguje C.D.

@R-Tea, post #1

Jeszcze takie zapytanko: w Gadami jaki ustawić serwer i port???

Zakładka Prefs/gadami
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem