Forum » AROS
[#1] pytania laika z cyklu idziemy na łatwizne - desktop pod AROS'a
Witam,

po pierwszych nieśmiałych krokach, zacząłem lubić się z AROS'em, wprawdzie nadal jesteśmy na etapie poznawania się, ale idea AmiBridge jakoś bardziej do mnie przemawia niż zabawy z emulatorami na windowsie.

oczywiście nadal chce spełniać sentymentalne zachcianki nastolatka zamkniętego gdzieś tam głęboko w moim zdziadziałym jestestwie, ale A600 ze wszystkimi bajerkami jakoś się w budżecie na tą pięciolatkę nie mieści ...

więc ten, tego .... desktop - małe, nie zajmuje dużo miejsca, zawsze można postawić na tym paprotkę, żeby żona ma przyszła nie narzekała na kolejny zbędny kawałek elektroniki, a sam AROS pierdyliona GHz w dziesięcianie procków z fefnastoma rdzeniami do prawidłowej pracy nie potrzebuje - z tego co mi wiadomo, w końcu mogę się mylić

gdzieś na internetach znalazłem listelę mniej lub bardziej kompatybilnych desktopów firm najróżniejszych ... tu pojawia się problem - na ile tej listeli mogę wierzyć i ile modeli się na niej nie znalazło.

czy ktoś ma jakieś doświadczenie z opalaniem AROS'a na tego typu maszynach i może mi coś doradzić?

ew podsunąć, która maszyna ma jakieś ludzkie mikro ATX, które da się podmienić na normalne płyty główne, bez cięcia zbytecznych elementów szlifierką kątową - no i dołożyć jakąś grefikę na PCI z jakimś tam "e" przy nazwie, bo internety mówią że 3D w AROS nie lubi się z zintegrowanymi grafikami ... no i te nieszczęsne cieciówki to też problem, a jednak internety lepiej mieć niż nie mieć
Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem