[#1026]
Re: Nowe Turbo A1200/060 - WARP 1260
@Siege77,
post #1023
Nie czaję o co panu chodzi. Na świecie ludzie kupują jakieś stare samochody, jakieś złomy co palą po 20 litrów na 100km, zero komfortu i bezpieczeństwa i płacą za nie po 100 000$ i więcej gdyż to retro i zabytek ( takie z lat 40-50-60-70-tych ). A mogą kupić Skodę Rapid z silnikiem 1.2, którą będzie spalała 3,5 litra benzyny na 100km, będzie miała wyświetlacz dotykowy i będzie dużo bardziej bezpieczna niż te złomy retro. Po co to ludzie kupują?
Albo kupują jakieś stare meble, biżuterię, obrazy za gigantyczne pieniądze, a mogą mieć tańsze meble od Kler'a, nową biżuterię z Apart'u czy Kruk'a lub mogą sobie zamówić w drukarni jaki tylko chcą motyw i powiesić na ścianie. Po co kupują zabytki?
Albo są też muzea, gdzie ludzie jeżdżą, płacą za bilety żeby obejrzeć jakieś stare rzeczy a mogą iść do sklepu i obejrzeć dużo nowsze rzeczy? Po co to robią?
Albo kupują alkohol, który niszczy zdrowie, piją go i tracą również duże pieniądze. Po co to jak mogą się napić wody i zjeść marchewkę i będą zdrowsi?
Bez sensu takie dywagacje. To jest hobby. Jak ktoś miał 15 lat i jego marzeniem była super wypasiona Amiga z prockiem 060 to nie było go na nią stać bo chodził tylko do szkoły i dostawał kieszonkowe i za to mógł co najwyżej kupić dyskietki z giełdy. Teraz jak taka osoba 30+ już pracuje, ma kasę, to chciałaby spełnić swoje marzenie z dzieciństwa i dorwać w końcu wymarzoną Amigę z prockiem 060.
Jak dla mnie cena 2000zł za tę kartę też jest zaporowa, ale nie dlatego, że jest za wysoka, tylko po prostu ja jestem za biedny i nie stać mnie na taką fanaberię.