[#1] Szukam tytułów gier z automatów
Dawno temu (pierwsza połowa lat osiemdziesiątych) pogrywałem sobie w kilka gier na automatach. Dziś chciałbym przypomnieć sobie te gry, ale niestety pamięć już nie ta i nie pamiętam ich tytułów.
Chodzi o dwie gry. Jedna z nich to było coś w stylu "Depthcharge" z tym, że nie zatapiało się łodzi podwodnych z okrętu na powierzchni wody, tylko na odwrót - z łodzi podwodnej strzelało się do jednostek powierzchniowych. Charakterystyczne było to, że grało się przy pomocy peryskopu.
Druga gra była wyraźnie wzorowana na "Gwiezdnych wojnach", a dokładniej na ataku na Gwiazdę Śmierci. Leciało się w wąwozie (nie wiem jak to nazwać, ale myślę że wiadomo o co chodzi) i strzelało do nadlatujących wrogów. Tu również sterowanie było charakterystyczne, bo rolę joysticka pełnił wolant (taki jak w samolocie).

Kojarzy ktoś te gry?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem