[#1] Re: NatAmi to nie nowa Amiga - kompleksy portalu EXEC II
Pozwolę sobie zacytować cały post.

""Jeszcze chciałbym zamieścić sympatyczną wypowiedź jednego z czołowych klaunów udzielających się na wiadomym portalu, który pozwolił sobie zareagować na post Szamana w ten sposób:

"Panowie którzy piszą na forum Execa w powyższym linku, są notorycznymi wrogami Amigi klasycznej, czyli Amigi 68k...
Nie dajcie się zwieźć tym podstępnym panom, którzy negują komputery Amiga 68k, ponieważ są oni wrogami Amigi 68k."

Czynię to nie dlatego aby dolewać oliwy do ognia czy kogokolwiek kompromitować, gdyż zarówno jedno jak i drugie doskonale wykonują niektórzy zwolennicy Natami, a aby przy okazji przypomnieć o naszym apelu dotyczącym współpracowników chcących pisać o Amidze 68k:
http://www.exec.pl/wydarzenie.jsp?nid=4305&eXec.pl_-_szukamy_wspolpracownikow

Zgłosiła się jedna osoba, napisała kilka newsów, lecz z pewnością mogłoby być ich więcej. Stworzyliśmy specjalny panel dla współpracowników, dzięki czemu newsy można pisać w sposób lekki łatwy i przyjemny. Zachęcamy do współpracy.

Sorry za częściowy offtop, ale to wszystko w zbożnym celu.""

Ja też chciałbym dodać coś, jako "klown" (jak Pan o mnie napisał), ale nie będę "klakierować" pewnej idei. Po prostu idea komputerów Amiga, tylko z PPC mi nie odpowiada. Moim zdaniem i zapewne zgodzi się ze mną dużo Amigowców. Tak czy inaczej cieszę się że jakoś pomału dochodzimy do kompromisu.
Sprawa stała się ciałem, powstał nowy, Polski Portal MOSowy. Tak czy inaczej opozycja na PPA, która nie jest już środowiskiem MOSowym, cały czas jest na PPA. Opozycja Amigowa 68k, która swojego zdania nie zmieniła.
Być może z Nami znajdziecie "wspólniejsze" zdanie i bardziej przychylniejsze do kompromisu.
Zobaczymy jaką formę przybiorą sprawy. Mam też ogromną nadzieję, że w końcu Exec stanie się bardziej otwarty na świat. Tym bardziej po incydencie, który dokonała Amiga INC. Czyli działań komputerowych, z którymi nie ma nic wspólnego nasze podzielone środowisko.
Ponieważ nie o Amige x86 Nam chodzi, prawda?

Pozdrawiam. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem