[#1] Konto PayU a nieaktywny stary rachunek bankowy
Witam!

Zlikwidowałem kilka tygodni temu konto bankowe
powiązane z PayU. Wystawiłem dwie aukcje na Allegro, które zakończyły się dla mnie pomyślnie. W transakcjach (opisach aukcji) podawałem numer nowego konta ale w
ustawieniach PayU nadal miałem nr starego konta. Kupujący zamiast na nowy rachunek wysyłali pieniądze poprzez PayU i zanim się zorientowałem odbyła się wypłata pieniędzy ale na stary rachunek, który nota bene nie istnieje. Według tego czego się dowiedziałem cała operacja bankowa powinna zostać cofnięta/wstrzymana choć to dziwne, że system PayU na takową transakcję zezwolił. Również saldo na moim koncie PayU wynosi 0 zł także nie mam z czego dokonać wypłaty. Czeski błąd z mojej strony. Co teraz? Przerabialiście coś takiego? Słyszałem też, że taka płatność pozostaje w rękach Allegro że takie sprawy załatwiają od ręki (tak, tak...) i wypłacają pieniądze na nowy rachunek. Jakieś pomysły?

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem