[#1] Spotkanie wokół wrocławskich giełd komputerowych
Niedawno wpadł nam w ręce papierowy Wrocławski Niezbędnik Kulturalny w którym zwróciliśmy uwagę na jedno wydarzenie.

16.11.2024,16:00
Postęp: Spotkanie wokół wrocławskich giełd komputerowych. Olga Drenda i Maciej Bujko
BWA Wrocław Główny, Palmiarnia, ul. Piłsudskiego 105

Jak wyglądała transformacja ustrojowa z perspektywy giełd elektronicznych? Gdzie rodziła się polska scena twórców gier komputerowych oraz kwitło piractwo napędzające rozwój i zaspokajające głód wiedzy? Kolejne spotkanie w ramach cyklu Postęp poświęcone będzie rozmowie wokół wrocławskich giełd elektro- nicznych i komputerowych z lat 80., 90. i 2000. Jeśli potrzebny jest tłumacz na język angielski, ukraiński lub PJM organizatorzy proszą o kontakt mailowy do 12 listopada (sekretariat@bwa.wroc.pl).
Dodatkowy język: angielski, ukraiński
Organizator: BWA Wrocław Galerie Sztuki Współczesnej
www.bwa.wroc.pl

Wrocławski Niezbędnik Kulturalny jest rozprowadzany za darmo w wersji papierowej ale można go też ściągnąć PDF.
https://instytutkultury.pl/wroclawski-niezbednik-kulturalny/
Ten konkretny numer w którym jest zapowiedź tego wydarzenia (strona 67) jest tutaj:
https://instytutkultury.pl/wp-content/uploads/2024/09/WNK_10-11_online-1.pdf

Byłem 2 razy na jakiejś wystawie w tym BWA i to było na piętrze Dworca Głównego (schody z holu głównego albo winda). Bardzo możliwe, że to jest to samo miejsce.

Ja nie wiem czy się wybiorę. Pewnie nie, bo giełdy mnie jeszcze interesują ale transformacja ustrojowa już tak średnio. Chociaż nie mówię ostatecznie nie i może mi coś w tym dniu strzeli do głowy i podskoczę na dworzec posłuchać...

Informację wrzucam a wszelki wypadek gdyby komuś brakowało tego typu wydarzeń we Wrocławiu. Oprócz RetroGralni/muzeum, Decrunch i sporadycznych spotkań wokół (nieistniejącego już) PixelRetroShop właściwie nic się w tych tematach nie dzieje. Chociaż ta pogadanka to chyba jednak mocno inny klimat niż wspomniane imprezy. Czuję, że takie znacznie bardziej "ąę".

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2024 15:57:55 przez MDW
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem