[#25]
Re: Nowy artykuł o IBrowse
W odpowiedzi na komentarz nr
Ta wersja IBrowse nie miala byc przeciez specjalnie innowacyjna.
Nalezy ja trakowac jako 2.2 z usunietymi bledami i drobnymi ulepszeniami.
Nawet numer wersji (2.3) wskazuje na to :)
Pusta tabelka 100x100 - da sie, ale zalezy jak chcesz ja skonstruowac. Mozna dla kolumny podac takie rozmiary i pusta tabelka bedzie 100x100.
Jesli chodzi o wycentrowanie to mam nadzieje, ze w kolejnych wersjach nie zapomna o "valign = middle".
Co do dziekowania to nie ma co od razu tak IBrowse przekreslac, wersja 2.3 to poprawiona wersja 2.2 z drobnymi ulepszeniami. Do najlepszego idealu o jakim niektorzy marza jeszcze daleko, ale takie wycentrowanie czy ten przyklad z tabelka to nie jest jeszcze az taki wielki problem. Jednak sugeruje bys zglosil to autorom przegladarki (a moze zapomnieli o tym, lub umknelo to ich uwadze?;)
Co do AWeba to z tym pokazywaniem tla w tabelkach to bardzo niewygodne rozwiazanie. Powiem wiecej, to jest blad ktory w pierwszej kolejnosci powinien zostac usuniety z tej przegladarki.
Poniewaz tlo powinno byc wyswietlane wg poczatku tabelki, tak jak wszystkie przegladarki, a nie wg poczatku okna przegladarki i takie jakies przewijane jak tla w okienkach na WB;). To jest jedna z wad AWeba, przez ktora nie moge np. w aktualnosciach znacznie ulepszyc np. pola z tytulem newsa (a mialem wiele pomyslow, jednak przez AWeba ich nie zastosowalem..).