[#27]
Re: Klimatycznie w Strefie Gier
Z konwersji z Blaszaka najbardziej podobal mi sie klimat w Hexenie Pierwszym.
juz na samym poczatku gierka zachwycila mnie swoim klimatem.
Te wszystkie swiatynie, mroczne lochy, a na otwartych przestreniach przenoszone przez wiatr liscie stwarzajace odpowiedni nastroj. Ten swiat sprawial wrazenie jakby mogl naprawde istniec, Dobrze zaprojektowane mapy sprawialy wrazenie ze zeczywiscie w tych swiatyniach byly odprawiane jakies rytualy ku czci mrocznego bostwa, te podziemne miejsca z jeziorkami lawy, dzwonnica na ktorej mozna bylo sobie podzwonic dzwonem na jej szczycie. Jeszcze te swietne gadki wielkiego zlego goscia: "greettings mortal are you reddy to die?". Bardzo podobalo mi sie tez jak na jednyl z leveli trafilem do zamarznietego pomieszczenia gdzie mozna sie bylo slizgac po podlodze, albo ten walacy sie most prowadzacy do jakiegos klucza, trzeba bylo szukac innej drogi powrotnej. Caly ten mistyczny swiat pelen czychajacych na wasze zycie istot z najdalszych zakatkow piekla, zostal stworzony przez gosci z Raven Software, ktorzy sa uwazani za jednych z najlepszych jezeli chodzi o projekty map do gier.
Polecam wszystkim tego mrocznego FPP'a ktorego akcja toczy sie w swiecie fantasy, pelnym przeroznych, dziwnych stworow jak Gargoyle (czy cos takiego), 2 glowe monstra, wielkie jaszczury i inne wymysly chorej wyobrazni.
Polecam grac w ciemnym pokoju ze sluchawkami na uszach, najlepiej jak nikt nie bedzie wam przeszkadzal. Grajcie na jakims wyzszym poziomie trudnosci. Wtedy bedziecie mogli jak najlepiej wczuc sie w role prowadzonego przes siebie zbawcy ludzkosci,walczacego o wyzwolenie swiata od zla i zarazem walczacego o swoje zycie. Kiedy bedziecie czail sie za rogiem nasluchujac odglosow zla czajacego sie na kazdym kroku, z mala iloscia health'a bedziecie coraz lepiej opanowywali sztuke wladania swoim orezem, by stracic jak najmniej "zdrowia".
Wczujcie sie, ta gierka wedlug mnie naprawdę ma kilmat i jest godna uwagi.
Jesli spelnicie wymienione wyzej warunki na pewno zapewni wam ona duza dawke swietnej zabawy.