W odpowiedzi na komentarz nr
Jak dla mnie jest o wiele lepsze. Przede wszystkim jak ktoś do mnie zagada to nie wyskakuje mi okno tylko pojawia się koperta i mogę sobie pod to też ustawić dźwięk (jest oczywiście też możliwość otwierania okna rozmowy jak ktoś zagada... lub np. requester albo systemowy błysk ekranu). Można podstawić np. dźwięk nie tylko ogólnie ale też inny dla konkretnej osoby (dla zmiany statusu oraz tego czy ktoś się do mnie odezwał).
Widać kto się pojawia nowy na liście.
Jest tryb ignorowania użytkownika.
Nie zamraża przy przeszukiwaniu i pobieraniu danych.
Szybciej się łączy z serwerem.
Ma przyjazne GUI, widać też cały status z opisem (nie trzeba zmieniać rozmiaru okna).
Wygodniejsze okno rozmowy, z którego łatwo coś skopiować i to co się skopiuje po wklejeniu w inne miejsce nie jest takie krzaczaste.
Po kliknieciu na adres strony www jest automatycznie ladowana do przegladarki i wyswietlana (openurl).
Wady jak na wersje 0.21, które mogę stwierdzić:
- czasami wiesza się przy zmienie pola email i zapisie danych użytkownika
- nie jest łatwo określić jeden z kolorów dla tekstu w oknie rozmów
Niektórzy też narzekają, że nie ma sortowania listy takiej jak w Gadami (bo AmiGG ma na razie sortowanie jak w Gadu-Gadu na pc, ale może się to zmieni w przyszłych wersjach na np. wybór sortowania...).
Jest jeszcze kilka mniejszych mniej znaczących błędów, które oczywiście zgłosiłem autorowi.