Komentowana treść: AmiGG 0.21
[#1] Re: AmiGG 0.21
A w czym jest lepszy AmiGG od Gadami?
[#2] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1430

"Pytanie jest tendencyjne" :).

[#3] Re: AmiGG 0.21
A dlaczego?
[#4] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1432

Pouzywasz to zobaczysz:)
[#5] Re: AmiGG 0.21
(Poużywać to wolę na kobitce ) )Pytanie moje dlatego zadałem bo nad gadami były wielkie ach-y i och-y a nad AmiGG wypowiedzi są tylko pochlebne i ani dobre ani złe. Więc dlatego chciałbym wiedzieć zanim go zarzucę na Workbencha.

Pozdrawiam
[#6] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1435

Jak dla mnie jest o wiele lepsze. Przede wszystkim jak ktoś do mnie zagada to nie wyskakuje mi okno tylko pojawia się koperta i mogę sobie pod to też ustawić dźwięk (jest oczywiście też możliwość otwierania okna rozmowy jak ktoś zagada... lub np. requester albo systemowy błysk ekranu). Można podstawić np. dźwięk nie tylko ogólnie ale też inny dla konkretnej osoby (dla zmiany statusu oraz tego czy ktoś się do mnie odezwał).

Widać kto się pojawia nowy na liście.

Jest tryb ignorowania użytkownika.

Nie zamraża przy przeszukiwaniu i pobieraniu danych.

Szybciej się łączy z serwerem.

Ma przyjazne GUI, widać też cały status z opisem (nie trzeba zmieniać rozmiaru okna).

Wygodniejsze okno rozmowy, z którego łatwo coś skopiować i to co się skopiuje po wklejeniu w inne miejsce nie jest takie krzaczaste.

Po kliknieciu na adres strony www jest automatycznie ladowana do przegladarki i wyswietlana (openurl).

Wady jak na wersje 0.21, które mogę stwierdzić:

- czasami wiesza się przy zmienie pola email i zapisie danych użytkownika

- nie jest łatwo określić jeden z kolorów dla tekstu w oknie rozmów

Niektórzy też narzekają, że nie ma sortowania listy takiej jak w Gadami (bo AmiGG ma na razie sortowanie jak w Gadu-Gadu na pc, ale może się to zmieni w przyszłych wersjach na np. wybór sortowania...).

Jest jeszcze kilka mniejszych mniej znaczących błędów, które oczywiście zgłosiłem autorowi.
[#7] Re: AmiGG 0.21
U mnie wersja 0.21 wiesza sie za kazdym razem jak

pobiore dane z kat. publicznego danej osoby a nastepnie

dam "Zapisz" zwiecha murowana :(
[#8] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1439

A u mnie sie wiesza czasem przy probie nacisniecia zielonego przycisku ze strzalka:(. Poza tym przy polowie ludzi mam kopertki ktorych sie nie moge pozbyc:).
[#9] Re: AmiGG 0.21
A u mnie działa bardzo fajnie (żadnych zwiech jak w przypadku Gadami podczas zabawy ze zmianą statusu), zgłosiłem autorowi kilka drobnych błędzików i z niecierpliwością czekam na kolejną wersję.
[#10] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1440

A jakiego typu są to koperty? Bo niebieskie i niebieskie z komórką są pokazywane przy tych osobach przy których masz wpisany ich email. Jeśli chcesz się pozbyć tych kopert to wykasuj z ich danych email. Tylko wtedy nie skorzystasz z możliwości przekazania takiego adresu od razu do mailera w celu napisania mejla.
[#11] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1437

Dziękuję Ci bardzo za porównanie. Właśnie o to mi chodziło rzeczowo i na temat. Pozdrawiam
[#12] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1445

Faktycznie - są niebieskie:). Ignorant ze mnie;). Ale zwisy nadal mam więc używam Gadami, które w obecnej wersji zupełnie się nie wiesza. Poza tym nie będę AmiGG używał do czasu aż będzie miało zapis rozmów. Często szukam czegoś w historii rozmów.
[#13] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1448

Alez zapis rozmow jest tylko poki trzeba go odczytywac zewnetrzynm edytorem. Poszperaj w katalogu /config
[#14] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1449

Tak? Nie wiedziałem:D Miło to sîyszeć. Zewnętrzny edytor mi nie przeszkadza. I tak często tak przeszukuję w Gadami. Przeszukiwanie w GoldED jest dużo lepsze, wygodniejsze, szybsze niż w Gadami:). Dzięki za informację.
[#15] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1439

U mnie działa bez problemów, chociarz przy włączonym visualprefsu jest pare hitów, ale to raczej nie wina AmiGG a raczej popupmenu.library lub visualprefsa. Gdy nie mam zainstalowanego visuala to hitów też nie ma.
[#16] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1439 oraz

w odpowiedzi na komentarz nr #1440
Ja mam obie te zwieszki. Zawsze mam murowaną zwieche przy zapisie edycji danych jakiejs osoby (wiec nie da sie pozbyć kopert i komórek). Te koperty pojawiaja się po złym eksporcie listy kontaktów. Email i nr komórki same się wpisują (jakies cyferki).
Zwieszke też mam po wciśnieciu przycisku zielonej strzałki (najczęściej zaraz pozapisie ustawień MUI dla AmiGG). Ale czasami też jest zwiecha z byle powodu, klikne i zwiecha.
Gdyby nie te blędy można by było spokojnie przesiąść się z Gadami i nikt już by nie był samobójcą ;). A tak, Gadami jest niezastapione :D.

[#17] Re: AmiGG 0.21
A ja nadal uűywam Gadami . Zero zwisów i wogóle .

:) Ten program teű sië rozwija i czekam na jego nowsze wersje .

Nie rozumië tych nagîych podziaîów na AmiGG i Gadami .

Doceďmy to co inni dla nas piszâ zupeînie za darmo !

Pozdrawiam :)
[#18] Re: AmiGG 0.21
W odpowiedzi na komentarz nr #1473

Ale jeśli chodzi o standardy to trzymajmy się tego czego używamy. Jeśli komentujesz używając AmigaPL to wybierz kodowanie AmigaPL i nie będzie krzaków w treści komentarza.
[#19] Re: AmiGG 0.21
Sorry za robienie niepotrzebnych problemów !
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem