Komentowana treść: "Programy"
[#1] Re: "Programy"
Fajny pomysł ! :D

[#2] Re: "Programy"
Super! Tego mi brakowało! Więcej proszę, więcej... :D
[#3] Re: "Programy"
Jestem na TAK! ;)
[#4] Re: "Programy"
Nie zapominajcie, że każdy z Was może współtworzyć ten dział. Nie jest on wymagający. Jak zauważyliście wystarcza kilka zdań opisujących to, czego najczęściej używacie i chcielibyście innych do tego również zachęcić. Zapraszamy do nadsyłania swoich krótkich opisów!
[#5] Re: "Programy"
A może ktoś pokusił by się o opis programu FFMpeg?
[#6] Re: "Programy"
Pracujemy już nad tym. Efekty, mam nadzieję, niebawem.
[#7] Re: "Programy"
Krotkie opisy programow - swietny pomysl. Czytajac je, zatesknilem za papierowymi magazynemi amigowymi, jakie niegdys przegladalo sie czesto... W zwiazku z tym pytanie moze troche zbyt odwazne: Moze Redakcja PPA dala by rade wydawac co jakis czas (miesiac? dwa miesiace?) gazete papierowa i rozsylac do ludziorow? Nie mowie teraz, zaraz, chodzi mi tylko o rozwazenie tej mysli. Rynek Amigowy jest teraz w tej dziedzinie pusty. Nawet Exec ani ACS nie wychodzi :( Macie Panowie portal na ktory wchodzi ponad 300 osob dziennie (dodajmy ze portal jest bardzo prezny i jesli bedzize tak dalej, wykosicie konkurencje :) - moze by tak tylko mala ankiete przeprowadzic odnosnie tego "Kto by chcial" i "Za jaka cene"... Moze sie myle, ale mysle ze popyt by byl... A samo drukowanie to juz nastepny problem... Pozdrawiam :)
[#8] Re: "Programy"
W odpowiedzi na komentarz nr #1754

Przedyskutowaliśmy tą propozycję w redakcji, bylibyśmy chętni, lecz zgodnie doszliśmy do wniosku, że wydawanie gazety to na obecną chwilę zbyt poważne i kosztowne dla nas zajęcie...
[#9] Re: "Programy"
W odpowiedzi na komentarz nr #1785

Ja proponuje wydawać gazetę ale w formie PDF'a. Kto będzie chciał to sobie wydrukuje, a kto nie to NIE:). Przykładowo niektóre firmy nie rozsyłają swoich katalogów są one dostępne w formie PDF'a do ściągnięcia. Przewaga PDF'a to jest obniżenie kosztów, łatwy "kolportarz" i łątwość użycia, powielania ... Chyba warto się nad tym zastanowić.
[#10] Re: "Programy"
W odpowiedzi na komentarz nr #1796

Równie dobrze możemy 'wydawać' PPA na CD, tylko kto to kupi?

Musielibyśmy radykalnie ograniczyć działalność portalu, aby było co wydawać w czasopiśmie, obojętne w jakiej formie by się ukazywał.

Czy chcemy, czy nie, to www w dzisiejszych czasach wypiera tradycyjne gazety. A na dodatek jest to tańsza forma dla obu stron.
[#11] Re: "Programy"
W odpowiedzi na komentarz nr #1824

Może nie nastawiajcie się do wydawania i sprzedaży poprzez jakieś punkty. Niech bedzie na CD ale ISO będzie do ściagniecia ... A z tym PDF chodzi mi o to że gazete można by sobie samemu wydrukowąć z wyglądem takim jaki został zaprojektowany. WWW wygląda różnie i drukuje sie różnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem