Komentowana treść: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
[#1] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
Rozumiem, że jest pod MOSa, ale dlaczego skoro jest pod 68k, nie ma pod PPC?
[#2] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
[#3] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
W odpowiedzi na komentarz #2401

Dlatego, ze pisanie pod chybryde (PPC/68k)to rzezbie i nikomu sie juz nie chce, bo i po co?

[#4] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
W odpowiedzi na komentarz #2404

...powiedział posiadasz Pegaza ;)
[#5] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
W odpowiedzi na komentarz #2404

Zgoda, ale nie widzę sensu portu Duke'a na 68k. No chyba, że jako zwykła ciekawostka. Na szczęście, jak poinformował GRX, będzie niebawem port pod WOSa.
[#6] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
W odpowiedzi na komentarz #2407

Ja sens widze jesli tylko bedzie chodzil tak jak ten na Macu (a sadze, ze bedzie szybszy). Na 060 i GFXie pod ShapeShifterem moznabylo spokojnie grac w DukeNuken3D.
[#7] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS

Wedlug mnie port pod m68k jest robiony z mysla o userach emulowanych amig. Tylko, ze sens grania w konwersje dukea na emulatorze, jest podobny do sensu grania w quake pod emulatorem amigi na pc.
[#8] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
W odpowiedzi na komentarz #2408

O ile dobrze pamietam, to jak patrzylem w kod dukea to bylo tam duzo wstawek w asm. A jako, ze udostepniono kod wersji pc to nie liczylbym na szybkosc podobna do szybkosci pod emulowanym makiem (raczej nie znajdzie sie chetny, ktory bedzie to przerabial na asm m68k)
[#9] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
A ja jestem zadowoloby ..jeszcze tylko czekam na wersje PUP i WOS...kto to juz testowal jak to chula na Klasycznej Ami ??

[#10] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
W odpowiedzi na komentarz #2408

Na pewno nie będzie chodził tak szybko, więc jaki sens? Chyba tylko taki, aby użytkownicy 68k też mogli zobaczyć.
[#11] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
na 040 chodzi , eh co tu duzo moowic wolno, ale zawsze ponaciskac

"-" ;) na ekranie 100x100 gra sie dziadosko, a do tego port

jest bardzo niestabilny :(
[#12] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
A ja mam nadzieję że będzie port pod WOSa + obsługa akceleracji 3D (MiniGL). I tylko to mnie interesi.

[#13] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
W odpowiedzi na komentarz #2417

A to na pececie bylo kiedykolwiek akcelerowane? Nie slyszalem. To engine typowo DOOMowy:).
[#14] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
Nawet Dooma potem przerobili na full 3D i akceleracje. Co do Duk'a to nie jestem pewien ale na 90% wydaje mi sie ze o akcelerowanej wersji tez slyszalem.

A co do amigowego portu, to zassalem wczoraj Duke Nukem 3D - Atomic Edition w wersji 1.4 i niestety porazka. Za kazdym razem komp wywala sie zanim jeszcze zdazy zaladowac sie gra. Ale po tym co napisal HiddenX widze ze nie ma czego zalowac. Trzeba czekac na wersje pod WOS, lub wrocic do DN3D pod Shapka.
[#15] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
W odpowiedzi na komentarz #2424

jest wersja akcelerowana na PC (GL)-mam ja w domu,choc jest do d**y...sens na m68k jest taki,ze jest mnostwo tych maszyn przeciez;->...a co do chodzeniatez nie moge tego puscic,choc juz z dwoma wersjami probowalem..przy jednej nic a przy drugiej mi sie sypie przy GAME.CON,USER.CON, czy tez DEF.CON;-(((((((((

[#16] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
PS.hiddenX-mozesz mi wyslac swoje pliki game.con,user.con,def.con na maila...?..
[#17] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
Hmm na 060/66 64mb mediator z voodoo3 mozna smialo grac w 320x240. U mnie na amidze chodzi to szybciej niz na emulowanym macku. Gra sie dosc wygodnie ale mam nadzieje ze jeszcze przyspiesza ten port. W 640x480 na moim konfigu gra jest troszke nie grywalna ;)
[#18] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
Skad mozna sciagnac jakas pecetowa wersje dzialajaca z tym portem?
[#19] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
do Margines-ma Twoim konfigu to powinno latac 1024x768-to przeciec odpowiednik ~P150 , ze o GFX nie wspomne...PS.sam mam 060 i wiem co to potrafi..
[#20] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
W odpowiedzi na komentarz #2433

przeciec odpowiednik ~P150

LOL ROTFL. Mitomania jak zwykle w modzie.
[#21] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
Super sprawa , ale na pewno pod 040 z agatą nie będzie chodzić ale poczekajmy, może nowsze wersje będą chodzić znacznie szybciej
[#22] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
Jak byś posiadał 68k a nie PPC to byś co innego pisał

[#23] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
No to skad sciagnac jakas pecetowa wersje shareware ktora dziala z tym portem? Znalazlem jakies dwie na sieci lecz sa jakies problemy. Takze pliki od makowej wersji nie daja rady. Port sprobuje przetestowac na 68k (040/40 AGA) oraz na MOSie demo 0.4 (Classic) AGA.
[#24] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
Pelna wersja Duke Nukem - Atomic Edition 1.4 znajduje sie np.tu: http://www.abandonware-france.org/

Ale nie odpala sie na tym porcie, wystepuja 2 bledy o ktorych juz ktos napisal wyzej

[#25] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
W odpowiedzi na komentarz #23

A mi udało się ten port uruchomić z Duke3D 1.4 Atomic z tym że na 68k działa rzeczywiście wolno ale to chyba dało by się jakoś przyszpieszyć przez poprawienie portu tym bardziej że zmniejszenie okna specjalnie nie przyszpiesza gry więc coś jest nie tak co można poprawić. Przetestowałem na 040 z AGĄ a nawet z 030 + FPU i bez problemu poszło bez żadnego zwisu, a nawet spróbowałem jedynie z 8 MB RAMu i reszta VMM i też chodzi już bardziej nie zwalniając. Trochę daje też BlazeWCP. Jednak obecna nie bardzo nadaje się do pogrania na 040 i AGA. Może wkrótce jakaś optymalizacja w koncu DN3D nie jest taki skomplikowany jak Quake. :)
[#26] Re: Duke Nukem 3D na Amigę i MorphOS
a moze ktos mi podesle te pliki (user) ...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem