Komentowana treść: Club Amiga Monthly 11
[#1] Re: Club Amiga Monthly 11
Kurcze, nikt nie chce puścić farby co to jest!!!
[#2] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #1

Trzeba było kupić koszulkę widmo! :P
[#3] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #1

O tym i o innych tajnych sprawach zaszytych w dostępnym dla klubowiczów magazynie CAM dowiemy się po latach, po ujawnienieniu tajnych akt... w programie "sensacje XXI wieku" .
[#4] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #3

Myślę, że prędzej Mulder i Scully coś wygrzebią w Archiwum X
[#5] Re: Club Amiga Monthly 11

wystarczy przeszukac kilka amiportali a odpowiedz sie znajdzie :)
[#6] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #4

:) O TAK
[#7] Re: Club Amiga Monthly 11

Odchodząc od tematu FAJNA ŚWIĄTECZNA CZAPECZKA

:D
[#8] Re: Club Amiga Monthly 11
Bede brutalny ale co tam... Uwazam, ze najwspanialszym dodatkiem dla A1200 jest kosz na smieci. :)
[#9] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #8

To nie dodatek, to opakowanie
[#10] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #9

Hehehe rzeczywiscie. :) Bardzo trafna uwaga.

To smutne, ze tak napisalem ale to prawda. Mnie do Amigi zniechecala zawsze A1200 i jej architektura. A1200 byla fajna jak byla gola albo ewentualnie z dyskiem 2.5 cala i fastem czy 030/50. Wszystko co doszlo pozniej mnie zawsze rozbrajalo... Gdyby nie Pegasos czy AmigaONE to na pewno bym ja wymienil w koncu na A4000. Jak widze dzisiejsza A1200 to mnie poprostu trzesie. I nie mowie tego tylko dlatego, ze dzisiaj jej juz prawie nie uzywam. Tak samo twierdzilem jak jej uzywalem. Przed wymiana tego na A4000 powstrzymywaly mnie tylko wiesci o AmidzeONE i Pegasosie. W koncu te wiesci cialem sie staly i teraz to naprawde czuje, ze mam Amige chociaz na obudowie nie ma jakiegokolwiek wyrazu na litere "A".
[#11] Re: Club Amiga Monthly 11
Dla ciekawskich podam tylko zagadkę jaka się tam ukazała:

"ten kto zgadnie kto jest autorem poniższego fragmentu kodu

lp = (long*)*((long*)*((long*)*((long*)*((long*)_savsp+2)+1)-3)-3)+107;

if (*lp != cli->cli_Module)

exit(100);

otrzyma plastikową postać poławiacza krokodyli"

[#12] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #11

Zielonego pojecia nie mam... Zastanawiam sie tylko czy to 107 na koncu ma cos wspolnego z maksymalna dlugoscia nazwy pliku w AmigaOS. :)
[#13] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #11

To tak ładnie teraz struktury danych dla LoadSeg() się obsługuje? No to z tym większym utęsknieniem czekam na AOS4 SDK
[#14] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #2

... i to cala Twoja odpowiedz ?

[#15] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #14

a co jeszcze mialbym dodac? CAM dostepny jest w calosci dla tych co zaplacili za koszulki widma....
[#16] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #15

Zauwazylem ciekawa prawidlowosc - jakos za koszulkami najbardziej "placza" uzytkownicy MOS-a, a nie glowni zainteresowani.
[#17] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #16

Nie użytkownicy MOSa tylko wszyscy, którzy nie zamówili tych koszulek. A co? Może ci co zamówili te koszulki sami ze swojej naiwności mają się nabijać?
[#18] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #17

Nie użytkownicy MOSa tylko wszyscy, którzy nie zamówili tych koszulek.

Poprzegladaj komenty i zwroc uwage kto to robi najczesciej.

A co? Może ci co zamówili te koszulki sami ze swojej naiwności mają się nabijać?

Nikt nie zamawial koszulek - koszulki to byl jeden z dodatkow.
[#19] Re: Club Amiga Monthly 11
Obecnie koronnym zarzutem przeciw OS4/AInc sa koszulki - tylko to akurat mozna zrealizowac mniejszym nakladem sil, niz to co juz zrealizowano (OS4/A1/CSPPC/BPPC).

[#20] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #19

Wszyscy to wiedzą, ale zastanawiające jest to, że nikomu nawet tego przysłowiowego kiwnięcia palcem w bucie nie chciało się wykonać.
[#21] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #18

Robi gdzie? Tu czy w ogóle? Bo znam osoby, które od lat to przypominają a nigdy na PPA nie zajrzeli. I nie mają też Pegasosa ani MorphOSa.

PS. A pamiętasz do czego to miał być dodatek?
[#22] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #21

Bo znam osoby, które od lat to przypominają a nigdy na PPA nie zajrzeli. I nie mają też Pegasosa ani MorphOSa.

I nie maja tez Amigi. (no chyba ze w szafie ;) )

A pamiętasz do czego to miał być dodatek?

Ja wiem, ale czy rowniez wiedza Ci wszyscy, ktorza tak za koszulkami placza?

Podsumowujac: wiekszosci (jesli nie ogolu piszacych o tym) to nie dotyczy, ale tak z nudow, lubia sie poprzyczepiac o duperele w postaci koszulek, jak by to byl najwiazniejszy element w swiadku amigowo-informatycznym.
[#23] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #22

Najbardziej nawi mnie jednak to jak na slowo koszulki reaguja zwolennicy os4... Podalem tylko informacje, ze pelny CAM jest dostepny glownie dla tych co za koszulki zaplacili, a tu przytyki, ze sie ludzie czepiaja... Czy jest cos nie tak, czy po prostu niektorzy sa przewrazliwieni?

[#24] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #23

Jestes rzecznikiem zespolu redagujacego CAMA ??? Chyba jednak Cie nie widze w stopce redakcyjnej. Wiec czemu piszesz: "Podalem tylko informacje ...". To tylko twoja opinia - nie "informacja". :PPP

[#25] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #22

Podsumowujac: wiekszosci (jesli nie ogolu piszacych o tym) to nie dotyczy, ale tak z nudow, lubia sie poprzyczepiac o duperele w postaci koszulek, jak by to byl najwiazniejszy element w swiadku amigowo-informatycznym.

Nie jest najwazniejszy element. On tylko pokazuje jak firma Amiga Inc. traktuje swoich klientow i jak wiarygodna jest to firma. Do momentu afery z koszulkami Amiga Inc. byla mi obojetna - siedza sobie, udaja ze cos robia i tyle - normalka patrzac na poprzednich wlascieli. Ale po tej aferze firma ta dla mnie nieistnieje.

[#26] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #25

Biedna Phaze5 i osoby z nia zwiazane - oni tez dla Cebie nie istneja biorac pod uwagewg twoje kryterium ???. O naszym kRAJU nie wspomne - afera za afera . Slyszalem ze na ksiezycu jest spokojnie :):)

[#27] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #26

Biedna Phaze5 i osoby z nia zwiazane - oni tez dla Cebie nie istneja biorac pod uwagewg twoje kryterium ???

Phase5 juz nie istnieje ;) Nie mam zamiaru wybielac nikogo z Phase5 - podobno byl przekret, ale nie jestem w temacie. Afaik kierownictwo Phase5, poza jedna, nie jest dzisiaj zwiazne z tym o ktorych myslisz :). A pozatym jest mala roznica miedzy bankructwem firmy, a niemoznoscia zrobienia koszulki. A Phase5 cos zrobila oprocz tej afery z przedplatami - powiedz mi teraz co zrobila Amiga Inc. Zaznaczam, ze nie chodzi mi Hyperion - oni ciezko pracuja nad OS4, ale o Amiga Inc.

O naszym kRAJU nie wspomne - afera za afera.

I mam na to nie zwazac i mowic - jest zajebi*cie?

Slyszalem ze na ksiezycu jest spokojnie

Ale jak sie tam dostac bez afery? ;)

[#28] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #24

Czyli wg Twoje pokretnej logiki, jesli nie jestem w stopce redakcyjnej, to nie wolno mi udzielac informacji... ciekawe... W takim razie jak kyos mnie spyta o droge, to wykrece sie, ze nie jestem w stopce redakcyjnej rzadnego przewodnika po okolicy...

[#29] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #26

Slyszalem ze na ksiezycu jest spokojnie

Margines, ktory lata na ksiezyc swoim polonezem mowil, ze wcale tak spokojnie nie jest... :P
[#30] Re: Club Amiga Monthly 11
W odpowiedzi na komentarz #28

Wiesz, ze nie o to mi chodzilo. Pzeczytaj dokladnie ostatnie zdanie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem