Tylko dla tzw. earlybirds. Jeśli odpowiednio wcześnie kupiłeś AOne dostaniesz go za darmo. Jeśli nie, to musisz poczekać do wydania wersji końcowej a potem kupić oddzielnie.
OS3.9 też nie był na początku zlokalizowany na nasz język.
I chyba miesiąc później pojawiły się nie oficjalne locale na tyle dobre że można było z powodzeniem używać. Sam pisałem skrypt instalacyjny do tego tłumaczenia ;)
Podobnie będzie z OS4.. jak nie firma to my sami sobie...
Zdaje sie, ze polska lokalizacja jest robiona na biezaco - Mariusz Danilewicz, aktualny administrator polskiej sekcji ATO, wie na pewno wszystko na ten temat. Moze i tlumaczenie instrukcji instalacji juz zrobili.
O locale do OS4 sie nie martw, jesli pojdzie zgodnie z planem, a wszystko na to wskazuje, polska lokalizacja bedzie dostepna razem z finalna wersja OS4 na CD.
Wydaje mi sie ze to nie ma znaczenia czy na GFX czy AGA. Jezeli Windows potrafi sie odpalic na jakieJs przedpotpowej karcie 16 kolorowej, to dlaczego AOS4 nie mialby dzialac na AGA :)
Ja tez widze. Ale zauwaz ze mozliwosc odpalenia na dziadowskiej karcie w 16 kolorach to duza zaleta. Wiadomo ze duzo nie pojdzie, ale jednak takie proste rzeczy jak internet itp. dzialaja nawet w dwoch kolorach. Jezeli system w trybie "testowym" nie potrafi dzialac na archaicznych kosciach AGA to jest to dno...przepraszam ale takie sa fakty.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.