Komentowana treść: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości
[#1] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości
mojim zdaniem cieszyc sie trzeba i z tego uaktualnienia i ze cokolwiek rusza sie w amigowych przegladarkach ... wie moze ktos ile bedzie kosztowac 2.4 ??
[#2] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości
- wstępna obsługa zestawów kodowania i znaków oraz UTF-8 (dla AmigaOS 4.0).

No to już jest jakiś postęp jak na wersje 2.4, której założeniem jest poprawienie wielu błędów.

SWFlash słaby, no ale czego można by się było spodziewać po takiej wersji.

Natywność na AmigaOS4.0 również moim zdaniem wiele wniesie jeśli chodzi o szybkość wyświetlania (zwłaszcza jeśłi chodzi o strony z javascript), warto też zaznaczyć że wraz z natywnym AmiSSL strony https będą szybciej chodziły niż na 68k (nawet tym emulowanym).
[#3] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@jezyk, post #1

"cokolwiek rusza sie w amigowych przegladarkach" - co sie rusza? Chyba animowane ikonki w prawym gornym rogu ;) Jak dla mnie to stoi wszystko w miejscu juz od paru ladnych lat. Dzisiejsza siec i www sa juz zupelnie w innej epoce.
[#4] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@_arti, post #3

To stój sobie dalej i narzekaj :P

Ja również się cieszę że zarówno AWeb jaki i IB nie stoją w miejscu.
[#5] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@Prince, post #4

ach, ten optymizm...
[#6] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@Prince, post #4

dobrze mówi, co z tego, ze poprawili to czy tamto, jeśli powinno być
to przepisane od nowa, żeby działało jak powinno... Niestety po
dyskusjach z osobami związanymi z AWebem nie rokuje mu przyszłości....
[#7] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@_arti, post #3

Dzisiejsza siec i www sa juz zupelnie w innej epoce.

Tak, doslownie kocham "zawiruszonego Internet Explorera". Wrecz nie pootrafie bez tego zyc. Tego postepu z nowej epoki.

Ogolnie to wyrzucilbym to za okno, tylke boje sie ze komus zrobie krzywde tym "pecetowym zlomem lecacym z okna" ;)
[#8] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@Andrzej Drozd, post #7

IE tez jest mniej wiecej na poziomie amigowych przegladarek... z ta roznica ze ten pierwszy chociaz probuje obslugiwac CSS :/
[#9] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@_arti, post #8

IE tez jest mniej wiecej na poziomie amigowych przegladarek...

[#10] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@MinisterQ, post #9

a moze nie? ;)
[#11] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@Andrzej Drozd, post #7

Tak, doslownie kocham "zawiruszonego Internet Explorera". Wrecz nie pootrafie bez tego zyc.

Ja tam potrafię. Konqueror, Opera i Mozilla gniotą IE tak, że właściwie autorzy tego osatniego powinni wystąpić do Helsinek. Takie ciągłe obijanie ryja jest wprost niehumanitarne.
[#12] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@opi, post #11

Widzisz, musisz aż trzy inne używać, aby wyszło coś jak IE.

A Maxthon gniecie te wszystkie razem wzięte. Łączy sobie zalety tych wszystkich i kompatybilność IE. A wirusy? Jakie wirusy? Od tego jest antywirus i firewall. Jak słyszę, że ktoś ma MyDooma i nie wie co robić, to mi ręce opadają... Jakby od wczoraj on był. To samo tyczy formatowania C: i comiesięcznej instalacji windowsa, ja tam nie narzekam, XP prawie rok (za miesiąc) działa.

Ale nic się nie równa amigowemu systemowi, ten to kilkanaście lat mi służy, jeszcze działa. :)
[#13] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@SirLEO, post #12

"kompatybilność IE" - to jest akurat cos, czego wszyscy uzytkownicy sieci powinni sie wystrzegac jak ognia ;)
[#14] Re: IBrowse 2.4 - pierwsze zdjęcia i lista nowości

@SirLEO, post #12

A Maxthon gniecie te wszystkie razem wzięte.

Przepraszam, czym? Silnikiem IE? Bez żartów. To tylko atrapy.

Od tego jest antywirus i firewall.

Właśnie, ja nawet nie muszę zajmować się takimi rzeczami. Po co mi antywirus? Firewall mam na styku z Internetem. Sprzętowy.

Ale nic się nie równa amigowemu systemowi, ten to kilkanaście lat mi służy, jeszcze działa.

Tylko, że to nie oznaka doskonałości, a stagnacji.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem