Komentowana treść: MOSNet 0.18
[#1] Re: MOSNet 0.18
Dziala duzo szybciej niz Genesis.
[#2] Re: MOSNet 0.18

@mcbarlo, post #1

Na MZ ktoś napisał, że MOSNet jest wolniejszy od MIAMIDX. Prawda to czy nie? Prędzej i później wydaje mi się, że i tak używał będe MOSNETa. Może coś dorzucę do bounty nawet :D
[#3] Re: MOSNet 0.18
hmm bardzo ciekawe komenty panowie :D

McBarlo jezeli szybsze od genesis to na 100% szybsze od miami a tu kolega Korni z taka rewelacja ;),to jak jest naprawde :)

btw. dziala toto z donkeyem?

[#4] Re: MOSNet 0.18

@AmiChris, post #3

Wkrótce przekonam się sam :D
[#5] Re: MOSNet 0.18
A mi ten nowy mosnet nie chce dzialac poprawnie, ustawia sobie sam IP na 192.168.0.1 mimo ze mam wpisane co innego i nie mam pojecia czemu tak jest. Na razie go wywalilem i uzywam starsza wersje. Co do predkosci to panel miami pokazywal mi przy kopiowaniu z dysku zamontowanego smbfs 7.5-8 MB/s

[#6] Re: MOSNet 0.18

@Korni, post #2

Hmm, to chyba ktos mial baaardzo szybkie Miami. ;)

U mnie po LAN-ie leci stabilnie 2.5MB/s (tylko komputer z ktorym sie lacze jest chyba za 20 switchami i kilometrem kabli)

Mowiac o predkosci jednak nie mialem do konca na mysli transferu, bo tutaj Genesis wypadalo podobnie. Czas reakcji stosu jest o wiele szybszy. Widac to bardzo dobrze podczas przegladania strony www gdzie jest duzo malych grafik albo podczas laczenia sie z ftp.

Czas wysylania rzadznia/oczekiwania na odpowiedz jest krotszy.
[#7] Re: MOSNet 0.18

@nelson, post #5

Zrobiles wszystko to co jest opisane w intrukcji? U mnie poszedl od pierwszego razu i dziala idealnie. Chodz to wczesna beta to nie mialem z nia zadnch turbulencji. :)

A co do transferu Miami to troche niesamowita ta predkosc. ;) Jak idzie ftp?
[#8] Re: MOSNet 0.18

@mcbarlo, post #7

No robilem zgodnie z instrukcja, w dodatku od dawna juz uzywam tego stosu wiec dziwne to ;) sprobuje potem jeszcze raz.

Z predkoscia to mialem na mysli to co pokazywal panel z miami podpiety pod MOSNeta

[#9] Re: MOSNet 0.18

@nelson, post #8

Mi też coś szwankuje :( Jak narazie szukam lekarstwa. Co do szybkości to u mnie (i u innych też z tego co czytałem na MZ) mosnet jest jednak wolniejszy, to widać zwłaszcza na oczekiwanie na domeny, czy łączenie się AmiGG. Pozatym transfer spadł mi z 16kb (miamidx) na 8-10 :( . Może już to poprawił, nie wiem.
[#10] Re: MOSNet 0.18

@nelson, post #8

Ah, right. Nigdy z tych paneli nie korzytalem. Pozno bylo i pewnie nieuwaznie przeczytalem. Wybacz. :)
[#11] Re: MOSNet 0.18

@DarQo, post #9

U mnie bylo dokladnie odwrotnie. Na Miami oczekiwanie na polaczenie, uzyskanie IP z domeny bylo zdecydowanie najwolniejsze. Szybszy byl Genesis, a najszybszy jest MOSNet. Ale moze dlatego, ze uzywam DNS-a z sieci lokalnej.
[#12] Re: MOSNet 0.18
Bardzo szybko działa ten stos TCP/IP, polecam. Szkoda tylko, że MorphOS Team się nie spisał i nie wypuścił żadnego stosu TCP/IP na przestrzeni lat..., a przecież mieli lub mają jakąs licencję na AmiTCP v5 (czy jak to się tam miało zwac w mosie, chyba NetStack).
[#13] Re: MOSNet 0.18

@nelson, post #8

No dobra kajam sie, moja wina byla. Juz dziala :D

[#14] Re: MOSNet 0.18

@DarQo, post #9

U mnie MOSNet jest stabilniejszy i szybszy od Miami. Przy miami mialem

częste zwisy, często też sam sie robił offline. Odkąd używam MOSNeta,

moje surfowanie po necie stało się jeszcze większą przyjemnością. :D

Znowu tekst jak z reklamy. Przydalaby się też jakaś porządna

przeglądarka wreszcie...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem