Komentowana treść: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9
[#31] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9
jupi! brawo!

I przede wszystkim wielkie Dziękuje !!!
[#32] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@kiero, post #30

Dla mnie Amiga=AmigaOS.
W przeciwnym wypadku, mozna tez stwierdzic ze na Amige jest OpenOffice (dzieki jakies tam dystrybucji Linuksa).
[#33] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@reactor, post #32

zapytales czy na amige to odpowiedzialem.
[#34] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@reactor, post #32

Dla mnie Amiga=AmigaOS.

Może uznasz to za złośliwość, ale nie zgodzę się z tą definicją, bo zgodnie z nią AmigaOne przez dwa lata istnienia nie była Amigą, bo działał na niej tylko Linux.

W ten właśnie sposób wpada się w pułapkę szufladkowania.
[#35] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@reactor, post #32

Linux nie był robiony na podobieństwo AmigaOS. W przypadku MOS i AOS to nawet trudno mówić o "podobieństwie" to po prostu idealna kopia stworzona od zera. :)
[#36] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@kiero, post #33

Zrob wersje na AmigaOS3.x to nie bedzie problemu.
[#37] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@reactor, post #36

ale ja nie widze problemu. wersji na os3.x nie bedzie bo jest zbytnio zacofana na taka aplikacje a nie mam czasu zeby obchodzic ograniczenia.

Ostatnia edycja: 09.01.07 10:29:02
[#38] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@R-Tea, post #26

zewnetrznych klas robil nie bede bo po prostu mi sie nie chce/brak czasu. jezeli ktos jest zainteresowany to kod moge udostepnic. no i jakos mam awersje do 'Better' w nazwie:)
[#39] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@mailman, post #34

A gdyby jednak OS 4 nie wyszedł, to czy AOne byłaby Amigą?
[#40] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@MikeN, post #39

Na to pytanie nigdy odpowiedzi nie znajdziemy, ale jest ono tak samo dobre jak to, czy obecne poczynania Amiga Inc. (gry i inne)mają związek z Amigą jaką znamy i jaką się tutaj interesujemy (czy to w postaci klasycznej, czy NG). A to z kolei daje do myślenia czym jest Amiga. Czy jest to software + system, czy jest to hardware, a może po prostu coś innego, czego nie jesteśmy w stanie nawet określić? I czy dzielenie się na mniej amigowych "Pegazowców" czy bardziej amigowych "klasykowców" i "AmigaOneowców" ma jakikolwiek sens?
[#41] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@mailman, post #40

Ja mam wrażenie, że wszystko co legalnie nosi nazwę "Amiga" jest Amigą. Mogą to być skarpetki, może to byc suszarka do włosów albo nawet mogą to być jakieś proste gry 2D pisane po jakąś dziwną wirtualną maszynę, która nie ma z Amigą nic wspólnego. Ciekawe czy gdyby Micro$oft wykupił prawa do nazwy "Amiga", Vistę przemianował na "AmigaOS 5.0" i nawet zrobił wersję dla PPC to czy byłaby to Amiga... :)

Ja zaczynam nienawidzić ten nazwy i przyznam się, że staram się jej nie używać... Tutaj mi się tylko czasem wymsknie z przyzwyczajenia. Po prostu ta nazwa coraz gorzej się kojarzy niestety. :(
[#42] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@reactor, post #10

Na prawdziwą Amigę tak, wersji na podróbki z Ainc chyba nie ma :).
[#43] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@quantor, post #25

Tak swoją drogą, za takie "normalne, zwykłe pytania bez podtekstów" na execu dostaje się prędzej czy później bana... ;)
[#44] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@MinisterQ, post #43

Eee tam, ja jakos nie dostalem tam bana. A czasem moje pytania byly z podtekstami ;)
[#45] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@reactor, post #44

Zapewne nigdy z takimi podtekstami, które nie pasowały do poglądów szanownych redaktorów.
[#46] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@MinisterQ, post #45

Mnie zbytnio nie interesuja poglady redaktorow. Zawsze mam swoje zdanie, nie ulegam wplywom innych jednostek, chocby komus sie to podobalo lub nie.
[#47] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@mailman, post #34

Amiga to przede wszystkim społeczność. To bardziej zjawisko niż nazwa firmowa... A wracanie do tematu w stylu "Czy Pegaz to Amiga?" jest pytaniem w stylu "kogo bardziej kochasz, mamusie, czy tatusia?"... ;) Czyli z założenia - bezcelowe. :P
[#48] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@Fei, post #28

a trolle stracą pożywkć i wreszcie zdechną.

nie karmić trolla! rotfl
[#49] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@reactor, post #46

Mnie zbytnio nie interesuja poglady redaktorow. Zawsze mam swoje zdanie, nie ulegam wplywom innych jednostek, chocby komus sie to podobalo lub nie.

Tak się akurat składa, że twoje poglądy są zbieżne z poglądami redaktorów tego bloga (Pegasos to zło), więc bana nie dostaniesz.

Oprócz poglądów, bana dostaje się tam (lub nie) za nazwisko, co ostatnio "przetestowałem".
[#50] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9
Pod tym samym adresem znajduje sie poprawiona wersja, dzialajaca bez problemu na ekranach 16bit.
[#51] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@Fei, post #49

Tak się akurat składa, że twoje poglądy są zbieżne z poglądami redaktorów tego bloga (Pegasos to zło), więc bana nie dostaniesz.

Jesli nawet tak jest, a komus to przeszkadza, to juz jego problem.
[#52] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@reactor, post #51

Nikomu nie przeszkadza ale w kontekscie kartonikow juz zmienia postac rzeczy.
[#53] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@MikeN, post #39

bioräc pod uwage fakt ze poza nazwa os4 z amigaos ma mniej wspolnego niz mos, do amigaone ma sie tak do amigi jak pecet z winuae
[#54] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@Valwit, post #53

bioräc pod uwage fakt ze poza nazwa os4 z amigaos ma mniej wspolnego niz mos

Możesz rozwinąć myśl?
[#55] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@Valwit, post #53

Nie widziałem OS4 na oczy, jednak myślć, że ma sporo wspólnych rzeczy z AmigaOS3.x, czy wićcej czy mniej od MOSa już sić nie wypowiem ;)
Teraz OS4 potrzebujć dostćpnego sprzćtu.
[#56] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@reactor, post #32

Ogólna odp. na kilka komentarzy:

A może by tak nie nazywać Pegasosa Amigą?

W pełni popieram!

W przeciwnym wypadku, mozna tez stwierdzic ze na Amige jest OpenOffice (dzieki jakies tam dystrybucji Linuksa)

Racja. Showgirls nie jest na Amigę a na MOSa.

bioräc pod uwage fakt ze poza nazwa os4 z amigaos ma mniej wspolnego niz mos

Taa, jasne. Zapomniałeś jeszcze dodać, że "Peg jest bardziej amigowy bo zrobiony przez ludzi związanych z amigą"

Ostatnia edycja: 10.01.07 13:36:07
[#57] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@amigafan, post #56

"Racja. Showgirls nie jest na Amigę a na MOSa."

blad, SG jest na amige ale nie na amigaos.
[#58] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@MikeN, post #39

A kiedy OS4 wyszedl? Gdzie moge go kupic?
[#59] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@kiero, post #57

SG jest na amige ale nie na amigaos
Wg tego dziwnego rozumowania na Amigę od dawna jest Firefox i openoffice, więc nie ma powodu męczyć się nad tworzeniem nowego softu tego typu czy mówić o jego braku.

Ostatnia edycja: 10.01.07 17:06:08
[#60] Re: ShowGirls - tym razem w wersji 0.9

@amigafan, post #59

znowu te brednie,

SG można uruchamiać na amidze równocześnie z oprogramowaniem dla amigaosu. Firefoxa i openoffica uruchomić się nie da, widzisz różnice czy naklejka na oczach nalepiona ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem