Komentowana treść: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły
[#31] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@Logan, post #29

No wiem wiem o co chodzi, wyjątek można by zrobić. Ale tak czy siak, to mam wrażenie, że chyba zainteresowanie pisania artykułów spadło.
[#32] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@parallax, post #28

Zapewne wielu z was z języka polskiego kulała, tylko się trochę naumiła pisać przebywając na tych forach, czatach...

Niestety od "przebywania na forach, czatach" i nadmiernego kątaktu s tfurczoźciom pokolenia internetó to można prędzej zgłupieć niż nabyć wiedzy w tym temacie... vide znaki interpunkcyjne, o których piszesz na końcu.
[#33] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@Logan, post #29

ja sie nie obrazam po prostu nie zamierzam nic juz pisac
Po prostu znudzilo mi sie pisac do mailmana przez 4 miesiace co z recka Chaos Engine ..odpowiedz nie mam czasu .. wkurzylo mnie to po prostu.Mogl napisac spieprzaj dziadu i nie pisz do mnie wiecej
lepiej bym to przyjol na klate niz lawirowanie..
Dla porownania Recedent w parenascie minut zalatwil sprawe ktora szanowny MailMan zalatiwal 4 miesiace i 16 dni i o to mi tylko chodzi ba po pol roku nawet nie pamietam o jakiej grze pisalem :D :D :D reasumujac ZAWSZE tekst w surowej formie wysylalem .. a tekst chcialem napisac tak jakbym chcial go przeczytac wlasnie lozna a nie poprzez popmatyczne poematy..
mam pomysl :) Ender jest belfrem ;-] moze on bedzie bledy popraiwal ha ha ha ;-] OK.. generalnie jestem zniechecony i nic nie zamierzam wiecej pisac bedzie lepiej i dla mnie i dla niego ;)

Ostatnia edycja: 16.11.10 16:38:39
[#34] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@snajper, post #32

Nie napisałem, że każdy pisze idealnie.
[#35] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@HOŁDYS, post #33

Miej szacunek do osoby której wysyłasz artykuł. Ja rozumiem że można zrobić kilka błędów takich czy owakich, ale wysyłanie artykułu w takim stanie to obrażanie adresata.
[#36] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@madman15, post #35

Chyba cie Bog opuscil :) ja wysylam maile w takiej formie do ludzi od przynajmniej 15 lat ha ha ha :))))

Jeszcze raz mowie jedyny argument ktory mnie do pionu sprowadza to Grzegorza Kraszewskiego.Zgadzam sie i przyjmuje do wiadomosci
[#37] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@HOŁDYS, post #33

Jeżeli chcesz to mogę pomóc przeredagować tekst. Jakby co to pisz maila znajdziesz w profilu.
[#38] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@HOŁDYS, post #36

Zatem chyba to ciebie opuścił. Albo twoich adresatów.
[#39] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@HOŁDYS, post #33

Eee... Odnośnie "minuta 10" czy "paręnaście minut" - to jednak trochę dłużej trwało. Ale siadłem dziś rano. Z myślą, że trzeba trochę rozładować sytuację. A tymczasem:

-dolałem oliwy do ognia, bo HOŁDYS przekonał się, że "jak się chce to się da"
-zwymyślała mnie żona, że od rana siedzę przy kompie (ale akurat miała migrenę, więc wybaczam).
-HOŁDYS jak zdecydował, że już więcej nic nie napisze, tak zdania nie zmienił.

To może zróbmy tak - HOŁDYS przyznaje, że jego stylowi pisania trochę brakuje. Ale może przecież poprosić o pomoc, choćby i u nas na forum, a chętni się zapewne znajdą (vide ja i snajper, odwalający tę samą robotę). Mailman przyznaje, że nie znalazł chęci i czasu, żeby poprawiać tekst - następnym razem zasugeruje Hołdysowi, żeby może znalazł sobie kogoś do "korekty", jeśli sam nie da rady. I wszyscy będą szczęśliwi, a artykuły popłyną szerokim strumieniem. To jak będzie?

Ostatnia edycja: 16.11.10 18:25:33
[#40] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@HOŁDYS, post #33

Zastanawiam się, po co przysłałeś na mój prywatny adres artykuł poprawiony przez Recedenta? Czy sądzisz, że po tym wszystkim co napisałeś tutaj na mój temat mam ochotę się tym w ogóle zajmować? Pomijam już fakt, że nie piszesz do końca prawdy. W korespondencji z 29 sierpnia napisałem Ci wyraźnie co w tekście jest złe i że zajmie mi dużo czasu doprowadzenie tego do jakieś normalnej postaci. Już wtedy mogłeś zrobić z tym porządek i poszukać osób, które się tym zajmą (albo chociaż te polskie literki poprawić). Teraz, to ja jestem zniechęcony i mi się po prostu odechciewa. Nie dociera do Ciebie, że ktoś może nie mieć czasu (zwłaszcza, że praca nad czymś takim nie sprowadza się do kilku poprawek w 10 minut, bo w tekście nadesłanym przez Ciebie nadal są błędy stylistyczne - sorry Recedent), nie szanujesz osoby, która wkłada dużo pracy w rzeczy związane z tym portalem, o których ty nawet nie masz pojęcia. Patrzysz na wszystko przez pryzmat swojej jednej recenzji, którą przysłałeś w wakacje, następnie sobie wyjechałeś, sądząc, że ktoś za Ciebie odwali czarną robotę. Nie pomyślałeś, że ja może też byłem na wakacjach, że może miałem inne sprawy na głowie niż Twoja recenzja? Nikt nie płaci mi za to, co robię dla PPA i jeżeli nie mam czasu zająć się Twoim kiepskim artykułem, to nie mam czasu. I może to będzie trwało jeszcze rok - NIE MAM NA TO CZASU.

Przykro mi, że musiałem to napisać, ale na brak szacunku i egoistyczne podejście do sprawy odpowiedź może być jedna.

EOT

Nadal czekamy na artykuły do magazynu. Odezwało się już kilka osób z propozycją tekstów, za co oczywiście dziękujemy. Jedna osoba nadesłała nam też swój tekst. Czekamy na kolejne.
[#41] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@mailman, post #40

w tekście nadesłanym przez Ciebie nadal są błędy stylistyczne - sorry Recedent

Nic nie szkodzi. Mogło coś faktycznie umknąć. Tylko proszę, nie pozabijajmy się nawzajem o ten jeden tekst.
[#42] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły
A ja bym chętnie coś skrobnął,jakiś artykuł,ale pracuję na 2 etaty i niestety nie mam czasu nawet na to żeby wieczorem poczytać wasze komentarze. Jednakże im więcej artykułów będzie przychodziło do redakcji tym większe pole manewru będzie miał naczelny pisma i dłużej a może i częściej będzie się ono ukazywać. Także proszę się nie zniechęcać :).Miło jest przychodzić do pracy z Amigową gazetką w ręku i odpowiadać na pytania kolegów z pracy a o czym to jest ;)Pozdrawiam
[#43] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@recedent, post #41

Ale to nie jest Twoja wina. Poprawianie czegoś takiego nie jest rzeczą łatwą i wymaga koncentracji. I nie jest na pewno robotą na jedno przedpołudnie. Nie można tego zrozumieć, jeżeli się tego nie robi.
[#44] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@mailman, post #40

Zastanawiam się, po co przysłałeś na mój prywatny adres artykuł poprawiony przez Recedenta? Czy sądzisz, że po tym wszystkim co napisałeś tutaj na mój temat mam ochotę się tym w ogóle zajmować?
(...)
Przykro mi, że musiałem to napisać, ale na brak szacunku i egoistyczne podejście do sprawy odpowiedź może być jedna.

Znaczy że co, moja wersja z korektą już nie ma szans? :P Z tego co widzę, to obie strony nie są zainteresowane współpracą?
[#45] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@snajper, post #44

Miał być EOT...

Po tych komentarzach w trakcie dnia, nie widzę już sensu. Nadal jestem tym złym, który kisił wyśmienity tekst przez 4 miesiące i 16 dni i nie miałem czasu palcem ruszyć, aby go wrzucić na portal.
[#46] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@mailman, post #45

Eee tam. :( To ja idę robić reckę Turricana. :P Jakoś nigdy w polskich pismach nie natrafiłem na ten tytuł...
[#47] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@snajper, post #46

Hmm... Recenzja trzech części tej gry jest na PPA...
[#48] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@vegeta, post #42

A ja bym chętnie coś skrobnął,jakiś artykuł,ale pracuję na 2 etaty i niestety nie mam czasu nawet na to żeby wieczorem poczytać wasze komentarze.

Oj tak tak... To jest niestety smutna prawda. W moim przypadku bardzo pomaga w tej sytuacji jakiś sensowny smartfon z dostępem do internetu. Tylko dzięki temu daję radę trzymać rękę na pulsie 30 śledzonych portali/forów, podcastów, trailerów (YouTube), Twitterze. Często mój stary iPhone3G jest najdłużej używanym komputerem w ciągu dnia i robię na nim już prawie wszystko (dzięki dodatkowym aplikacjom) siedząc na przystanku, jadąc tramwajem, itp. Mimo wszystko mam nadzieję, że niedługo wrócę do normalniejszego trybu życia.
[#49] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@MDW, post #48

A ja bym chętnie coś skrobnął,jakiś artykuł,ale pracuję na 2 etaty i niestety nie mam czasu nawet na to żeby wieczorem poczytać wasze komentarze.

Oj tak tak... To jest niestety smutna prawda.

Chłopaki, to jakieś szaleństwo. Zwolnijcie trochę, wiem, że rodzina, dzieci itd. Ale trzeba zostawić jakąś przestrzeń życia dla naszej pasji. Bez tego stajemy się na własne życzenie robotami do zarabiania kasy. Wiem, że wymusza to na nas życie i ogólnie ten szczurzy świat, ale na litość boską - nie dajmy się zwariować! Przynajmniej ja nie chciałbym, aby moje dzieci (jeśli takowe się kiedyś pojawią) widziały we mnie maxymalnie spracowanego, zmęczonego życiem człowieka, który poświęcił całe swoje życie mamonie (pod przykrywką budowania lepszej przyszłości swoich dzieci). Chciałbym zarazić je pasją do... czegokolwiek. Ale goniąc bez opamiętania za kasą, na pewno tego nie osiągnę. Dlatego każdą wolną chwilę, nawet w pracy (bo przecież takie też się zdarzają) wykorzystuję na zrobienie czegoś dla swojej pasji. Ot dzisiaj mam akurat luźniejszy dzień to pisze reckę z AmiParty, mając przy tym ogromną ilość frajdy. Chcieć to móc! Pozdrawiam ! OK
[#50] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@MarX, post #49

Będziesz żonaty/dzieciaty to wtedy zrozumiesz, że człowiek nie goni za nie wiadomo jakimi pieniędzmi ale takimi, które pozwolą żyć rodzinie...
[#51] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@Tomski, post #50

Co nie zmienia faktu, że w tej gonitwie musi być jakaś granica. Mówię to jako człowiek żonaty i dzieciaty, a mimo to znajdujący sporo czasu na hobby.
[#52] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@Tomski, post #50

Czas macie na pisanie na PPA, a na artykuł już nie macie czasu. Dwa zdania dziennie i w kilkanaście dni będzie artykuł, lesery jedne.
[#53] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@Tomski, post #50

Całe życie słyszę teksty w stylu: jak pójdziesz do szkoły to zobaczysz, jak pójdziesz na studia to zobaczysz, jak się ożenisz to zobaczysz.. no i co ? I nic ! Nic nie jest takie dramatyczne jak przedstawiają to inni. Po prostu robi się swoje i czerpie się frajdę z życia. No ale wiem, że lepiej jest narzekać i mówić, że na nic się nie ma czasu. Z drugiej strony nie przeczę, że ktoś może mieć ciężką sytuacje, ale czy wylewanie swojej frustracji na forum jest sensowne ? Nie wpływa to kreatywnie na innych, wywołuje tylko wrażenie, że jest ciężko i do dupy i odechciewa się pisać ...
[#54] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@G. Kraszewski, post #51

Zgadza się. Też staram się mieć czas na hobby a i to tylko wieczorami gdy wszyscy śpią. Kosztem swojego snu ale dzięki hobby nie zwariuję jeszcze, chyba;). A co do dzieci to 1 dziecko to nie dziecko. Ja mam dwójkę małych bąków. Jestem pełen podziwu dla ludzi którzy mają dzieci >2.

Ostatnia edycja: 17.11.10 15:03:21
[#55] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@Tomski, post #54

Oj wiem coś o hobby "po nocach" jak wszyscy śpią. OK

Co do życia i gonitwy za pieniędzmi:
Ostatnio zrobiłem mały test ile kasy idzie u mnie w domu: położyłem 4kPLN w gotówce w miejsce gdzie pieniążki brane są na bieżące wydatki - czyli nie wliczając rachunków za mieszkanie/prąd/przedszkole itd.

I co?
I po trzech tygodniach z grubej kupki banknotów nie został ślad... :(
A kawioru na kilogramy nie kupowaliśmy.
Na szczęście pewne wydatki były "jednorazowe" i nie powtórzą się w najbliższym czasie.

Także jak pisał Kolega Tomski - poczekajcie na >2 potomstwa

Ale offtop, zaraz bana dostanę.
[#56] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@Tomski, post #50

To w takim razie jaki jest sens w dzisiejszym świecie zakładać rodzinę...
[#57] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@mailman, post #47

No to nie idę robić recki.
[#58] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@Tomski, post #50

Amen bracie. A najgorsze, że jak się ma rodzinę to człowiek boi się utraty pracy dziesięć razy bardziej niż za kawalerskich czasów.
[#59] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@Ender, post #58

Stachu mysle ze aptetyt rosnie w miare jedzenia
Stachu a ten syn co byles z nim u mnie na chacie nie podebral nic z kupki :))

warto czasem rekonensas zrobic w wydatkach i spisac na kartce czy rzeczywiscie sa bardzo potrzebne.
Mnie osobiscie drazni ..jak malzonka kupuje np wedline,sery plesniowe,owoce i wyrzuca
szlak mnie trafia !

ile by sie nie zarabialo zawsze jest malo :-]

ps. DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA MAILE ABYM NIE PRZEJMOWAL SIE KRYTYKA I PISAL DALEJ ARTYKULY , NAPRAWDE MILO MI SIE ZROBILO

Ostatnia edycja: 17.11.10 20:18:42
[#60] Re: Polskie Pismo Amigowe - apel o artykuły

@tszczurek, post #56

To pociągnę dalej ten off topic troszkę. Odpowiem Ci na pytanie po co zakładać rodzinę.
Mam bliskiego kumpla, w moim wieku, który jest kawalerem i jak gadamy na gg to mówi że się nudzi, nie ma co robić z sensem i celem. Po prostu brakuje mu rodziny:D dla której mógłby żyć, pracować etc. Czyli z rodziną jest tak jak z demokracją nikt czegoś lepszego nie wymyślił:D. A ponarzekać zawsze dobrze:P.
Koniec off topa z mojej strony.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem