Komentowana treść: Amigans.net powraca
[#1] Re: Amigans.net powraca
A moze ktos mi odpowiedziec, tak z ciekawosci po co ktos atakuje strone amigans.net? Poza zwyczajowym robieniem bot sieci, zlosliwoscia, czy testem swoich umiejetnosci to szczerze nie widze, by poza zdenerwowanymi ami fanami ktos by sie tym atakiem przejal czy pozwolil na zaistnienie i tzw. rispekt (pisownia oddajaca dobrze dazenia hakirow)....
[#2] Re: Amigans.net powraca

@ruberum_ignis, post #1

Amigans.net ma oddzielny serwer? To mógł być atak na serwer, gdzie jest dużo stron więc i Amigansom się dostało z automatu. Mi też raz jakiś "arab" zaatakował wszystkie strony na jednym serwerze usuwając pliki index.php i chwaląc się, że tu był. Zabezpieczenie dostępu do FTP to poważny problem.
[#3] Re: Amigans.net powraca

@BagoZonde, post #2

Cieszę się, że portal wrócił. Czyżby nie dało się wyplenić raz na zawsze FTP ? tak jak Telnet
[#4] Re: Amigans.net powraca

@ede, post #3

a jak chcesz pliki na serwer wrzucac jak nie po ftp? tsd to telnet tez ma sie dobrze :)
[#5] Re: Amigans.net powraca

@Valwit, post #4

Wrzucać można za pomocą SCP, nie wiem jakie to ma wady ale logowanie i transmisja danych jest szyfrowana.
[#6] Re: Amigans.net powraca

@ruberum_ignis, post #1

mozliwe, że chodzilo o przejecia danych adresowych (emaili etc.) zalogowanych userów by potem wykorzystać do spamowania
[#7] Re: Amigans.net powraca

@ede, post #3

Wyplenmy caly ten internet . Problem z ta siecia jest taki, ze ciezko od niej wymagac 100% pewnosci. Sam wiesz, ze wymyslono ja po to by sie z kims dzielic a nie blokowac. Co prawda bylo to dawno temu i wszystkie osoby mialy byc zaufane/przyjaciolmi - ale nie oszukujmy sie, nawet z archiwum MI6 ludzie byli w stanie wyniesc/spalic rozne rzeczy ...
[#8] Re: Amigans.net powraca
Mnie za to dziwią aż takie problemy, przecież codziennie powinien być robiony backup na zewnętrzny serwer..
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem