Pozwoliłem sobie poniżej przedstawić poprawki do prototypu Piekarnika, które od razu naniosłem na projekt CAD-owski(patrz rysunek). Na nie złożyły się Wasze sugestie jak i moje spostrzeżenia przy montażu mini wieży. Oto one:
- dodałem możliwość montażu karty CF(tył obudowy). Dostęp do karty CF byłby bez konieczności demontażu Piekarnika;
- przeniosłem złącze IDE na spód wieży oraz dodałem kolejny otwór na złącze IDE. W środku w końcu można mieć dwa dyski HDD, CD-ROM slim i kartę CF na IDE. A co też jest ważne - skracają się kable IDE w środku wieży jak i do wieży z Amigi.
- obniżyłem nóżki i zrobiłem je takiej samej wielkości jak górne ucho - mniej różnych detali, a co za tym uproszczenie konstrukcji.
- ze względów konstrukcyjnych, estetycznych niezbędne okazało się dodane wkręta w górnej powierzchni czoła. Zwiększyłem tym sztywność całej wieży oraz usunąłem szczelinę pomiędzy pokrywą górna a czołem. Sam wkręt można zmyślnie zamaskować kupując specjalną obudowę na łeb wkręta. Coś takiego jest chyba do zdobycia a następnie pomalować go np. w kolorach Boinga, itp..
- poprawiłem elementy trzymające HDD, CD-ROM slim, DF1:, teraz mocowanie napędów powinno być mniej problematyczne,
- poprawiłem sposób montażu elementów trzymających HDD, CD-ROM slim i flopka do podstawy Piekarnika. Teraz jest łatwiejszy dostęp do wkrętów mocujących.
- zwiększyłem otwór na panel czołowy CD-ROM'a slim.
zamieścił: Tomski
data: 2010.11.05 21:51
kategoria: Sprzęt / Tomski
rozmiar pliku: 16.7 kb
rozdzielczość: 761x785
odsłon: 217
komentarzy: 1