Komentowana treść: Ami Robbo 2 - w sprzedaży
[#31] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@selur, post #30

No w sumie tak. Ale lepiej już mieć 10 kostek masła w zapasie. To ile powinna gra kosztować? Może wydawca się zreflektuje hihi.
1
[#32] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@selur, post #30

Ale z południa przyjeżdżają do nas specjalnie kupować to drogie masełko :) tam "Uśmiechnięta kraina" też podniosła im ceny? nie mieszaj Pan polityki bo się jeszcze szambo tu wyleje a idą święta.
4
[#33] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@selur, post #28

Cena moim zdaniem nie jest wcale taka wysoka w porównaniu do innych tego typu wydań szczególnie w PL (W UK jakoś taniej im to wychodzi, ale oni nie są już w bardzo drogiej UE).

Za 90 zł to bym też widział, np. wersję bez dyskietek (same naklejki)

I do pełni szczęścia z przesyłką Allegro Smart ;P
1
[#34] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@lukjan, post #33

w sumie wersja bez dyskietek nie jest takim zlym pomyslem. Kazdy dyskietke w domu ma a te HD szybko padaja, wiec zadna rewelacja. Tylko trzeba by jakos dostarczyc obraz dyskietki...
[#35] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@tukinem, post #24

Zamowione.

O, od razu do sciagniecia ADF'y. Super! Nie bede musial otwierac pudelka ;).

Ostatnia aktualizacja: 20.12.2024 22:41:30 przez Mokry
2
[#36] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży
Ładnie zrobione, ma klimacik (fotki). Co do ceny nie wypowiem się, bo się nie znam.
1
[#37] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@tukinem, post #26

Karta SD/pendrive, ma tę zaletę, że kupią go właściciele The A500 mini (w przyszłości Maxi) i posiadacze NG.
4
[#38] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@Commodore128D, post #37

Racja.
[#39] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@Commodore128D, post #37

no tylko, ze posiadaczy NG to jest tyle co kot naplakal i moze 5% z nich jest zainteresowanych ta gra...
[#40] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@selur, post #39

Gotekowców i emulatorowców jest multum. To wystarczy.

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2024 03:52:18 przez tukinem
2
[#41] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@amikoksu, post #29

z wsyłką 135 zł
gra super
2
[#42] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@Dorian3d, post #41

Jak chcesz to pokaż dyskietki.
[#43] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@amikoksu, post #42

Gram w wersje cyfra
a czekam na box
[#44] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@Dorian3d, post #43

Teraz zobaczyłem, że zdjęcia dyskietek są na stronie.
[#45] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@amikoksu, post #44

ta z Pcta hyh
[#46] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży
Nie wiem czy to błąd gry ale na poziomie 19 nie idzie przejść etapu. Brakuje naboji albo kluczy. Jeżeli autor gry jest obecny to poproszę o tip bo od wczoraj się męczę. Podaje kod etapu: NTEJIZHF

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2024 20:01:53 przez glue
[#47] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@glue, post #46

Hehehe da się :) nie ja projektowałem poziomy w Amirobbo 1, ale faktycznie ten jest trudny. Próbuj :) nagrałem Ci teraz jak przejść, więc jeśli Ci się nie uda, to podeślę Ci link do filmiku, ale sam też się trochę nagłowiłem nad tym.
2
[#48] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@tukinem, post #47

Dzięki gumijagodom dostałem olśnienia i bombe postawiłem po środku i teraz cisnę dalej 💪💪👍👍👍🖐️
2
[#49] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@tukinem, post #26

Ciekaw jestem, czy kupując AmigaOS 3.2 oficjalnie ze strony otrzymujemy fabrycznie nowe dyskietki DD, czy leżaki magazynowe.

Kupując OS 3.1.x do 3.2.2 otrzymujesz nośnik CD w pudełku, wraz z kluczem do rejestracji. ADFy są na płytce.

Dzięki za wrzutkę na itch.io, zakupione i będzie grane choć nie ukrywam, że wolałbym wersję whdload niż adf OK
1
[#50] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@Madman, post #49

Ja mam AmigaOS 3.1.4 w wersji z dyskietkami. DD, wszystkie były sprawne i nie nosiły śladów użytkowania.. Natomiast AmigaOS 3.2 otrzymałem już tylko w formie CD z obrazami dyskietek do samodzielnego nagrania.

Wersja ADF jest bardziej uniwersalna a jak jest jeszcze na niej instalator na HDD to WHDLoad jest zbyteczne.

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2024 15:36:21 przez lukjan
1
[#51] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@amikoksu, post #1

Tak z ciekawości zapytam, czy w ostatnich latach pojawiła się jakaś niemiecka gra z drukowaną polską instrukcją?

Albo po czesku, rumuńsku czy węgiersku?
[#52] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@Madman, post #21

Pewnie niewielu wie ale o mało brakowało a w USA język niemiecki zostałby kiedyś urzędowym

To bardzo ciekawe, ale chyba fantazja cię poniosła z tym "mało brakowało" ;)
[#53] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@Madman, post #49

Jest możliwość wersji whdload, ale to mija się z celem, bo gra wykorzystuje nasze katalogi/stacje dysków podczas gry w DLC. Pod WHDLoad podobno jest możliwość odczytu z dysku nie wirtualnego, ale raczej nie ma sensu, bo gra działa natywnie spod systemu.
[#54] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@luk, post #51

Nie.
[#55] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@tukinem, post #24

Nie wiem, czy przegapiłem na PPA, ale w tym wątku nie znalazłem linku do wersji cyfrowej..
..ale widzę, że zgodnie z obietnicą jest wersja cyfrowa na itch: szeroki uśmiech
https://tukinem.itch.io/ami-robbo-2

Zakupione ok, racja Dzięki OK
1
[#56] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@tukinem, post #53

Tym mozna odpalic spod WHDload, pierwszy lub drugi slave.

link
[#57] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@BULI, post #55

Z publikacją wersji cyfrowej czekałem, dopóki na sklepie wydawcy gra przejdzie ze statusu preorderu na zwykłą sprzedaż. Tyle, że tutaj artykuł został zamieszczony już w trakcie przedsprzedaży, więc kilka dni wcześniej

@DonAdan: Wersja WHDLoad jest przygotowywana przez Fabry Amiga Vault, lecz jak wspominałem problematyczne może być wczytywanie paczek DLC z dodatkowymi poziomami, gdyż WHDLoad użytkuje na wirtualnej przestrzeni dyskowej "w swoim świecie" i stamtąd nie ma dostępu do odczytu dodatku z dyskietki, czy innego miejsca z HDD. Fabry pisał mi, że stworzy katalog, który będzie widzieć gra po uruchomieniu przez WHDLoad, ale ja nie bardzo wiem, na jakiej zasadzie to ma działać. On jest specem od tego :P
1
[#58] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@tukinem, post #57

Moje pudełeczko 24.12 czekało w paczkomacie
2
[#59] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@AdamZeku, post #58

A ta stopa, pasek i gaśnica ?
[#60] Re: Ami Robbo 2 - w sprzedaży

@lukjan, post #59

Hehe, nie wnikaj😂😂
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem