A dlaczego 1440x900? Serio np. 1024x768 nie wystarczyłoby do rozmieszczenia opcji i mazania po obrazku?

Ja akurat używam 1440x960, bo to jest natywna rozdzielczość mojego PowerBookaG4, więc to nie problem. Jednak takie dziwne wymaganie jest trochę śmieszne i wiele mówi o architekturze interfejsu użytkownika w tym programie.

W dzisiejszych czasach program użytkowy, który nie dostosowuje swojego interfejsu do różnych proporcji ekranu nie ma racji bytu, bo wachlarz trybów graficznych, rozdzielczości i proporcji ekranu jest ogromny. Czasy gdy były tylko: lowres i hires, z laced i bez minęły 35 lat temu.
Szkoda, że rozwój programu "Pixy" utknął w martwym punkcie, a sam program właściwie przeszedł prawie niezauważony. "Pixy" też jest zrobiony w Hollywood, ale ma świetnie zaprojektowany, bardzo elastyczny GUI, jest naprawdę szybki i czuć bardzo nowoczesne podejście. Niestety ma jeszcze braki w bardzo podstawowych funkcjach, więc raczej nie jest jeszcze używalny. I chyba już nie będzie, bo aktualna wersja to efekt kilku lat pracy. Z tego co wiem autorowi bardzo zależy na rejestracjach, bo ich raczej nie było zbyt wiele (jeżeli w ogóle jakiekolwiek były). Ja na pewno nie zarejestruję czegoś nieużywalnego. Wiele lat temu zapłaciłem całkiem sporo za "Pixel 32" (przemianowany później na "Pixel") i zostałem z nieskończoną wersją demo dla MOSa, a program przestał istnieć (dla wszystkich platform).
Ostatnia aktualizacja: 12.04.2025 17:05:07 przez MDW