Komentowana treść: Nowe pozycje Biura Informatyczno-Wydawniczego w Rodzynkach
[#1] Re: Nowe pozycje Biura Informatyczno-Wydawniczego w Rodzynkach
Prosimy o pomoc w odnalezieniu poniższych pozycji.
Do pełnej kolekcji BIW/FET (Biuro Informatyczno-Wydawnicze/Fundacja Edukacji Technologicznej) brakuje:

• Astron Baza v1.1 (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • CVB - Cheyenne Video Base v1.0 (1993)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Kaczka (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Matematyka i Ty 3 (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Matematyka i Ty 5 (1995)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Loop Maker MLM-1 (1995)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Voice Transformer MVT-1 (a.k.a. Mobius VoCoder) (1996)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Sklep (1992)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Sklep 200 AMI (bez VAT) (1992)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • SM (zintegrowany program obsługi sprzedaży) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Test Packet v1.0 (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Tom-Tel v1.0 (1995)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)

Sample:
  • Mobius Sounds MS-1 Perkusja #1 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-2 Fortepian #1 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-3 Efekty #1 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-4 Basy #1 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-5 Techno #1 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-6 Głosy #1 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-7 Chorusy #1 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-8 Vocal #1 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-9 Efekty #2 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-10 Synthe #1 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-11 Efekty #3 (8-bit) (1993)(Fundacja Edukacji Technologicznej)(PL)
  • Mobius Sounds MS-12 Perkusja #2 (8-bit) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Sounds MS-13 Vocal #2 (8-bit) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Sounds MS-14 Basy #2 (8-bit) (1994))Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Sounds MS-15 Efekty #4 (8-bit) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Sounds MS-17 Chorusy #2 (8-bit) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Sounds MS-19 Efekty #5 (8-bit) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Sounds MS-20 Efekty tła #1 (8-bit) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Sounds MS-23 DEMO #2 (1 MB chip) (14-bit) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Sounds MS-26 Perkusja #3 (16-bit) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Sounds MS-27 Efekty #7 (16-bit) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)
  • Mobius Sounds MS-28 Różne (8-bit) (1994)(Biuro Informatyczno-Wydawnicze)(PL)

Ostatnia aktualizacja: 21.05.2025 13:22:08 przez rygar997
1
[#2] Re: Nowe pozycje Biura Informatyczno-Wydawniczego w Rodzynkach

@rygar997, post #1

Coś mnie tknęło i spojrzałem na sample które kiedyś przegrywałem albo od Codera (pomagał przy Legionie) lub od VanDama (popełnił kilka slave'ów do WHDLoad) i o dziwo znalazłem katalog MOBIUS_SOUNDS a w nim następujące podkatalogi:
Basy
Chorusy
Efekty
Głosy
Perkusja
VanPiano
Vocal

Katalogi są wypchane samplami. Nie wiem na ile to jest kompletne.
Tak ogólnie ten katalog (o nazwie MUSIC) co go przegrałem waży ze 500 megów (ale moduły są rozpakowane i spakowane więc tak będzie ze 300 megów).
[#3] Re: Nowe pozycje Biura Informatyczno-Wydawniczego w Rodzynkach

@asman, post #2

WOW...super wieści. Mógłbyś to gdzieś wrzucić i podesłać link na priv? Mamy pełny opis wszystkich sampli więc może udałoby się "odtworzyć" te dyski:
https://www.ppa.pl/rodzynki/download/mobius_sounds_manual.pdf
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem