Komentarze do artykułu: BLOK

[#1] Re: BLOK
Nie mam prawa się wypowiadać, bo gry „na żywo” nie widziałem, ale… właściwie kto mi zabroni?

Pamiętam, że informacja o grze pojawiała się na PPA (może raz na forum) przynajmniej dwukrotnie i zawsze były komentarze odnośnie tego jak strasznie paskudna jest w niej grafika. I ja właśnie się z tym zupełnie nie zgadzam. Ja odniosłem dokładnie takie samo wrażenie jak opisane w tej recenzji. Jest bardzo minimalistycznie, ale bardzo czytelnie i z gustem. Osobiście zdecydowanie wolę tak niż mrugającą, nieczytelną, przesadnie kolorową, jarmarczną grafikę. Zwłaszcza w grze logicznej w której grafika powinna być przede wszystkim czytelna i nie powinna rozpraszać.

Widziałem już gry logiczne (domena polskiego ośmiobitowego gamedevu lat 90) w których duże znaczenie miało to żeby odróżnić od siebie elementy, a ich kolory i kształty były bardzo podobne. Tak samo przekombinowane graficznie szachy nie mają sensu. I tak najlepiej się gra takimi symbolicznymi szachami. A walczące, ładnie narysowane i animowane figury można sobie pooglądać na filmie „dla jaj”.

Podsumowując - recenzja potwierdza moje (pozytywne) przeczucia odnośnie „BLOK”. Tak samo potwierdza moje obawy odnośnie tego czy gra oferuje coś specjalnego co sprawi, że chce się przechodzić kolejne poziomy, wracać do niej.

Dzięki za recenzję. OK
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem