Komentowana treść: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp
[#1] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp
Polska siła Warp !
4
[#2] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp
Mam 5 systemów amigowych (większość bazuje na OS3.1 lub OS3.9) i nie chce mi się przełączać i bootować każdy z osobna, bo to czasochłonne.

Nowe oprogramowanie do WARP ma dwie składowe: firmware karty oraz software (w tym: biblioteki).

Jak rozumiem, po aktualizacji firmware, wystarczy, że przejdę przez instalator po kilka razy, za każdym razem wskazując inny SYS?

Czy coś przeoczyłem?
[#3] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp
Dobra, idę robić "update flaszki"
1
[#4] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp

@waldiamiga, post #3

Po update'cie wszystko działa dobrze

Szkoda , że nie poprawiono błędu ze zwiechem AAmp po jakimś czasie - liczę na fix w następnej wersji.
[#5] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp

@_DiskDoctor_, post #4

Pisz na Discordzie Warpa
[#6] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp

@_DiskDoctor_, post #4

Po update'cie wszystko działa dobrze

Na to wygląda, choć z drugiej strony testowałem może z dwie godz.

Szkoda , że nie poprawiono błędu ze zwiechem AAmp po jakimś czasie - liczę na fix w następnej wersji.

Nic takiego nie zauważyłem, a przesłuchałem trochę dobrego Thrashu pod wersją 3.33 z driverem MHI.
[#7] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp

@waldiamiga, post #6

Nic takiego nie zauważyłem

Nowy sterownik mp3 wprowadzony bodaj w poprzednim FW powoduje, że przy odtwarzaniu np. z AAmp, po ok. 10-20 min. jest STOP i trzeba program restartować.
[#8] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp

@_DiskDoctor_, post #7

A u niektórych działa tylko na pierwszym kawałku, a przełączenie na kolejny już nie działa (w tym u mnie).
[#9] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp
Ładne boot logo jest OK
[#10] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp
Co to jest proximity sensor w zabezpieczeniu przed przegrzaniem ?
1
[#11] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp
Taktowanie procesora w Warp diag wzrosło ze 105 na 115, czy zawsze było 115?
2
[#12] Re: Aktualizacja firmware dla kart serii Warp

@fazior, post #11

Wzrosło. Tylko że ja dalej nie wiem co to jest "proximity sensor". Core sensor jest na liście w WarpDiag, proximity sensor już nie, więc nie wiem do czego sie odnosi.

Ostatnia aktualizacja: 21.05.2026 11:38:06 przez lukjan
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem