[#3]
Re: Wasze stare programy / produkcje / gry / dema w Amosie
@RAL,
post #2
Tak za dużo GOTO ale to nawyki Basicowe a i zresztą moje początki. W sumie o RANDOMIZE w Amosie nie widziałem można go tam wrzucić. Specjalnie nie poprawiam kodu aby dociekliwi sami poeksperymentowali.
Przeglądałem dziś moje kilkunastoletnie dyskietki i natknąłem się na kolejny program.
Jest to klon SAPERA. Stoi już na wyższym poziomie wykonania niż poprzednie demko ;). Jest grywalny (myszką) i udźwiękowiony. Brakuje mu ładnej winietki tylko i samostartującego dysku ADF. Jak się spodoba to dopracuję i wrzucimy do Rodzynków.
Gra została napisana trochę "z zazdrości" w czasach gdy nie miałem ani dostępu do Internetu ani PC a bardzo podobał mi się SAPER. Całość napisana w AMOSIE Pro 2.0 a grafika powstała w Brilliance.
Wrzucam plik EXE i INFO tutaj:
link
a tutaj małą zachętę czy warto się starać i pobierać:
Trzeba rozpakować na PC (ZIP) i wrzucić na CF albo przesłać NULL MODEMEM, dyskietką 720K z PC albo w jakikolwiek inny sposób.
Wymaga biblioteki "AMOS.library" w wersji 2.0
W przypadku zwycięstwa program się wysypie bo nie dołączyłem plików do obsługi listy TOP TEN do tego archiwum.
Na razie ma 2 braki: nie odsłania samodzielnie pustych pól i nie ma opcji trzeciej czyli zaznaczenia "prawdopodobnie bomba" ale za to daje więcej możliwości na pomyłkę sapera a w konsekwencji "śmierć" i game over.