Komentarze do artykułu: Simon The Sorcerer

[#1] Re: Simon The Sorcerer
Hmn...
Mógłbym przyczepić się do tego, że interfejs wykorzystuje tylko lewy przycisk myszy

A jaki to niby powód do narzekania? Czepiamy się Monkey Island bo było w niej (i tonie innych gier) dokładnie tak samo?
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale kwestie mówione na CD-32 maka pewną przypadłość - dialogi są mono i lecą tylko z jednego kanału. Słuchanie gadek ciągle w jednym głośniku wkurza.
[#2] Re: Simon The Sorcerer
wciaz pamietam pierwszy opis simona, ktory czytalem. boodajze w ts:)
[#3] Re: Simon The Sorcerer
Piękna grafika.
[#4] Re: Simon The Sorcerer
Wielkim fanem przygodówek nie jestem, tytuł powszechnie znany większości, ale czuję się zachęcony zarówno recenzją jak i screenami.
Dzięki szeroki uśmiech
[#5] Re: Simon The Sorcerer
Szkoda, że Simon 2 w wersji na Amigę został mocno skopany - podniesiono wymagania sprzętowe (to jeszcze pół biedy) i nie ma muzyki podczas gry (to już cała bieda).
[#6] Re: Simon The Sorcerer
W Simona nigdy nie gralem.Czas nadrobic zaleglosci.Jako nowoczesny tabletomaniak kupilem androidowa ver. przed chwila. Wszystko fajnie gra i trabi,mozna wybrac dzwiek nawet z emu adliba
Co do grafiki to dla mnie zjadliwy jest jedynie tryb classic.Te tryby HD wygladaja jak filtry z winuae i to te paskudniejsze (maziaje z ostrymi krawedziami) fuj
[#7] Re: Simon The Sorcerer
Pierwszy raz czytam recenzję tej gry ,o której słyszłem wiele razy.Tekst nie odpowiada na pytanie dla kogo jest przeznaczona.Prosta gra dla dzieci ,młodych amigowców ,zaawansowanych ?
[#8] Re: Simon The Sorcerer

@simka113, post #7

Przecież w tekście jak byk stoi:

"Simon The Sorcerer" to gra dla każdego - od lat pięciu do stu pięciu. Zarówno najmłodsi, jak i już obyci z gatunkiem z całą pewnością spędzą przy niej wiele radosnych chwil.

[#9] Re: Simon The Sorcerer

@simka113, post #7

To gra tych, którzy lubią gatunek i bardzo dobrze znają angielski. Szczególnie w wersji CD-32. Ewentualnie dla osób posiadających solutiona i lubiących "grać" w ten sposób.
[#10] Re: Simon The Sorcerer

@michalmarek77, post #1

Przeszedłem całą, ale na PC.
[#11] Re: Simon The Sorcerer

@PopoCop, post #5

Paradoksalnie amigowych plików można użyć pod SCUMM i zagrać na Amidze w wersji talkie z soundtrackiem.

Przy okazji na przyszły rok zapowiadany jest remake, na silniku i w podobnym stylu co ostatnio wydany Origins.

https://it.ign.com/simon-the-sorcerer-origins/221564/interview/dal-remake-di-simon-the-sorcerer-alle-novita-di-smallthing-studios
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem