@snajper, post #1
@teh_KaiN, post #4
Przy okazji parę innych rzeczy. W razie czego może jeszcze do tego sklepu się przejdę, bo czekać do poniedziałku mi się specjalnie nie chce. 
@teh_KaiN, post #7
Oszczędziłem też sobie rozlutowywania i zwyczajnie uciąłem mu nóżki. Nie wiem tylko, czy nie uszkodziłem go podczas lutowania, bo z tego, co wyczytałem, z nimi trzeba obchodzić się jak z jajkiem. :/ @teh_KaiN, post #9
Sprawdź aparatem telefonu komórkowego czy diody IR świecą
@teh_KaiN, post #11
Po nazwie bym nie skojarzył, ale widok po uruchomieniu nie pozostawiał już wątpliwości.
@snajper, post #12
Dobrze, że skapnąłem się przed zamówieniem. W tej sytuacji wróciłem do punktu wyjścia i skonstatowałem, że należałoby rozkminić, co tam się znajduje na nóżkach 12, 13, 14, 15 w momencie ruchu rolek, i tym tropem krok po kroku odnaleźć winnego. 
@snajper, post #15
@snajper, post #16
@teh_KaiN, post #17
Przy okazji wziąłem garść rezystorów do kolejnej naprawy - karty I/O HMC741. Obecnie jest taka na ebayu za 160 dolców :) https://www.ebay.pl/itm/304539223014. Dawno temu zmasakrowałem ją, próbując wydobyć drabinki rezystorowe. Teraz jest już po wstępnym oczyszczeniu pola operacji i pomiarach - łącznie do wlutowania 6 rezystorów i dwie drabinki oraz 2 ścieżki do regeneracji. Pis of kejk. 
@teh_KaiN, post #17
Nadal występuje jednak pewien dziwny problem - kursor w normalnych warunkach nie porusza się, a zaczyna dopiero wtedy, gdy wcisnę któryś z przycisków.
Trzymając przycisk, mogę ruszać kursorem - również kiedy go puszczę, nie przerywając ruchu myszą, natomiast kiedy po tym go przerwę, ponowne zainicjowanie ruchu kursora znów będzie wymagać kliknięcia. Wiesz może, ki czort? Coś z kabelkami nie tak? @snajper, post #19

@teh_KaiN, post #20
@snajper, post #21