kategoria:
[#1] IGame problem ze screenami gier
Cześć wszystkim,
mam problem z aplikacją IGame tzn. ogólnie program działa, ale problem pojawia się, gdy ustawiam screeny do gier. Przerzuciłem ściągniętą z aminetu paczkę screenów do gier whdload. Problem pojawią się podczas wybierania gry, wówczas wywala mnie z programu. W skrócie program się zamyka. Na Winuae sprawdzałem identyczne ustawienia i jest ok. Wszystko zainstalowane jest na A1200 z turbo TF1230. Program ewidentnie nie może otworzyć screenów gry. Co może być tego przyczyną? Ktoś coś podpowie?
[#2] Re: IGame problem ze screenami gier

@Przemoslo, post #1

To czytałeś?
Opis IGame
[#3] Re: IGame problem ze screenami gier

@Nightmare777, post #2

Cześć,
tak czytałem ten poradnik i próbowałem różnych kombinacji. Niestety bez rezultatu. Jak mam włączoną opcje ze screenami to IGame się wyłącza bez żadnej informacji o błędzie. Podejrzewam, że albo coś blokuje co mam w systemie albo czegoś brakuje np. jakiejś biblioteki. Łącze trochę ten problem z internetem, ponieważ jak wchodzę np. na PPA to IBrowse się wysypuje z informacją o błedzie, tak jak by nie mógł wczytać grafiki. Na Aminet wchodzę bez problemu. Natomiast na mojej drugiej A1200 z Warpem działa wszystko bez problemu, a mam w zasadzie identyczny system z prawie takimi samymi bibliotekami itp.
[#4] Re: IGame problem ze screenami gier

@Przemoslo, post #3

Uruchom iGame pod kontrolą SnopDosa. I sprawdź jake wyrzuci komunikaty.
1
[#5] Re: IGame problem ze screenami gier

@Przemoslo, post #3

Co pokazuje SnoopDos ? W przypadku IGame i IBrowse.
1
[#6] Re: IGame problem ze screenami gier

@Norbert, post #5

Może nie masz datatype jakiegoś
[#7] Re: IGame problem ze screenami gier

@Norbert, post #5

Szczerze, nie kumam za bardzo SnopDosa, nie wiem co się tam powinno zrobić, czy na co patrzeć. Sprawdzałem wcześniej IGame przez SnopDosa i wyskoczyły mi jakieś błędy. Spróbuję jeszcze raz dzisiaj wieczorem i zrobię zdjęcia. Może pomożecie mi ustalić o co chodzi
[#8] Re: IGame problem ze screenami gier

@Przemoslo, post #7

W snoopdos włącza się pokazywanie wszystkich zdarzeń.
Wtedy widać co się uruchamia lub nie.
Przed uruchomieniem właściwego programu skasuj LOGi w snoopdos, aby zapisywały się/pokazywały się, tylko wpisy dotyczące testowanego programu.
Możesz zrobić zdjęcie, ale dostępny jest też LOG z działania programu snoopdos
[#9] Re: IGame problem ze screenami gier

@Norbert, post #8

Ok, zobqcze i dam znać
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem