Komentowana treść: Half-Life 1.0
[#1] Re: Half-Life 1.0
No to chyba można w końcu na Amidze zagrać w CSa.
3
[#2] Re: Half-Life 1.0

@Mirq, post #1

No nie. Przecież napisane jest, że "dla MorphOSa"
2
[#3] Re: Half-Life 1.0
Ciężko dobrać działającą wersję, na ten czas działa mi tylko trening. Jutro powalczę z tym tematem.
[#4] Re: Half-Life 1.0

@_arti, post #2

Można spróbować na AmidzeOne X5000

MorphOS 1.5
2
[#5] Re: Half-Life 1.0

@waldiamiga, post #3

Uzylem "valve" z wersji na Maca z MacintoshGarden i dziala idealnie puki co.
1
[#6] Re: Half-Life 1.0

@Elvis, post #5

Aż spróbuje.... Dzięki za hinta!OK
1
[#7] Re: Half-Life 1.0

@Elvis, post #5

Użyłem wersji spakowanej DMG z wspomnianej strony i w końcu gra ruszyła, a próbowałem wcześniej wielu różnych wersji, niestety postacie i obiekty są całe pomarańczowe jakby brakowało tekstur. Można prosić o jakieś namiary na wersję, która działa bez problemów?
[#8] Re: Half-Life 1.0

@Ponki1986, post #7

https://macintoshgarden.org/games/half-life-mac-includes-mods

Rozpakowalem pod OSX Tiger,Valve na USB i do katalogu Half-Life na MOSie. Bez Modow. Wszystko smiga. Politycznie poprawnie powiedzialbym iz sa tam postacie rowniez pochodzenia afrykanskiego.
Nic wiecej nie kombinowalem.
[#9] Re: Half-Life 1.0

@Elvis, post #8

Właśnie tą wersję użyłem i działa, ale postacie są pomarańczowe. W archiwum DMG, tym mniejszym bez modów nie ma pliku pak0.pak, a w Readme podane jest, że taki plik jest wymagany.
[#10] Re: Half-Life 1.0

@Ponki1986, post #9

Fakt. Tez nie mam. Jednak jakos dziala.
[#11] Re: Half-Life 1.0

@Elvis, post #10

Plik PAK jest dostępny tutaj, teraz u mnie wszystko wygląda prawidłowo. Tylko po uruchomieniu w głównym menu nie ma w tle obrazu z główną postacią.
1
[#12] Re: Half-Life 1.0

@Elvis, post #5

Działa! Można ciupać w singla.
Nie wiem ile fps, ale jest płynnie w natywnej rozdziałce.

Ogrywałem też tą kopię MineCrafta.

1
[#13] Re: Half-Life 1.0

@Ponki1986, post #9

pak0.pak, a w Readme podane jest, że taki plik jest wymagany.

Wersja oparta na tych źródłach nie wymagała pak0.pak w systemach ppc MacOSX i AmigaOS4
link

Oto mój mały prywatny test w trybie oprogramowania("software") QEMU Peg2 AMIGAOS4.
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem