Komentowana treść: AmiDuke 1.0.36
[#1] Re: AmiDuke 1.0.36
Nie wymaga FPU? No to pobieram
[#2] Re: AmiDuke 1.0.36
Uruchamia się. Demko leci bardzo płynnie (pistorm) ale nie reaguje na klawisze (nie łapie focusa ?)
[#3] Re: AmiDuke 1.0.36

@TomcioPaluszek, post #2

Zapomiałem dodać, że mam OS 3.2.3.
Sprawdziłem na 3.1 i działa prawidłowo. Na 3.9 też jest potwierdzone, że działa ok.
[#4] Re: AmiDuke 1.0.36
Ja mam wersję wziętą (około rok temu) z archiwum Coffina do V4.

Czym różnią się te wersje?
[#5] Re: AmiDuke 1.0.36

@tukinem, post #1

U mnie nie działa...

SnoopDos pokazuje listę potrzebnych plików, których nie wczytał.

Pliki gry pobrałem z Archive.org (wersja dyskietkowa, nie CD. Oczywiście dla MS DOS, Atomic Version)

Dziwne też, że port wymaga 32MB a mnie znika ok. 100 MB RAM, jest pod AGA a odwołuje się co cybergraphics.library...

TF1260 (LC), OS 3.1.4, AGA

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2025 19:24:12 przez lukjan
[#6] Re: AmiDuke 1.0.36

@lukjan, post #5

Wersja pod RTG pod Warp mi działa, ale tylko działa...

Przy 50 Mhz to może ze 3 klatki / s, a przy 95 Mhz niewiele lepiej.

Nie pamiętam jak się sprawdza wersję systemu plików na partycji, ale tym razem uruchomiłem z karty SD, która jest dużo szybsza, niemniej to na pewno nie ma aż takiego znaczenia, żeby przy 95 Mhz i zmniejszonej w ustawieniach gry rozdzielczości, było może kilkanaście klatek / s, tym bardziej, że w dokumentacji napisane jest, że port bazuje na porcie z Atari (zapewne Falcon 060), a emulacja pod Makiem 68k była chyba grywalna na niższych procesorach.
[#7] Re: AmiDuke 1.0.36

@_DiskDoctor_, post #4

Jak ta wersja z Coffina działa pod Warpem i skąd ją wziąć ?
[#8] Re: AmiDuke 1.0.36
Dostępna jest wersja 1.0.39 z drobnymi poprawkami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem